Automatizace - nahrazení segmentů, Triggerů a SmartKampaní

Pro různé úkony jste ve SmartEmailingu dosud používali segmenty, SmartKampaně a Triggery. Pro lepší práci máte k dispozici nově Automatizaci, která vám přináší mnohem více možností, jak s danými funkcemi pracovat. Bylo však třeba některé funkce zcela nahradit, protože by vznikla duplicita. Z toho důvodu již Automatizace se Segmenty, SmartKampaněmi ani Triggery nepracuje.


Pojďme se však podívat, k čemu sloužily a jak je Automatizace nahrazuje.


Segmenty - funkce segmentů slouží k vytvoření speciální množiny kontaktů, které splňují určité podmínky. Jedná se tedy o použití menší části databáze dle stejných kritérii napříč seznamy.

Segmentace v Automatizaci: Segmentujte v Automatizaci, ve které segmenty nahrazuje Operátor "Podmínka". Díky ní můžete kontakty třídit velmi jednoduše, přehledně a podmínky za sebe přehledně řetězit. Automatizace vám také nabízí více možností v případě, že chcete reagovat na změny chování svých uživatelů (např. dokončení objednávky), tak zasílat upomínky nebo více cílit na konkrétní uživatele. Pro svou inspiraci můžete využít námi vytvořené Automatizační scénáře.


Triggery - Triggery se automatizovaně spouští při definované akci a následně provedou akci další. Trigger za nás popřeje k svátku či k narozeninám, přesune automaticky kontakty mezi seznamy na základě nějaké události, smaže kontakt z určitého seznamu, atd. Slouží tedy k vytváření pravidel pro akce, které kontakty provedou. 

Triggery v Automatizaci: Triggery využívejte v Automatizaci, ve které je nahrazuje uzel Trigger a částečně i  Operátor "Podmínka". Díky ní můžete nejen zasílat rozesílky na základě událostí (svátek, narozeniny), ale také kontakty velmi jednoduše, přehledně, násobně, a hlavně na jednom místě třídit. Automatizace vám také nabízí více možností v případě, že chcete reagovat na změny chováni svých uživatelů (např. dokončení objednávky), zasílat upomínky nebo více cílit na konkrétní uživatele. Pro svou inspiraci můžete využít námi vytvořené Automatizační scénáře.


SmartKampaně - SmartKampaň automaticky odesílá určitý e-mail či sérii e-mailů na každý kontakt, který je přidán do seznamu kontaktů, na který je navázána.

SmartKampaně v Automatizaci: K tvorbě automatizovaných rozesílek využívejte Automatizaci, díky které je můžete vytvářet skutečně na míru svým požadavkům. To vše na jednom místě, za pomoci uzlů, které vám umožní v průběhu naplánovaných rozesílek efektivně reagovat na změny (např. dokončení objednávky), více cílit na konkrétní uživatele a zasílat nabídky, upomínky či jiný obsah na základě jejich preferencí a chování. Pro svou inspiraci můžete využít námi vytvořené Automatizační scénáře.

Pozor! Pokud jste měli cokoli nastaveno původním způsobem a rozhodli jste se, že chcete používat Automatizaci, nezapomeňte si Triggery a SmartKampaně deaktivovat, jinak se akce provede 2x.

Prostředí Automatizace funguje na jiném pozadí než původně posílané kampaně (např. když volíte u kampaně "Uložit a odeslat" nebo přes ikonu obálky vedle kampaně, či SmartKampaně). Z toho důvodu není možné poslat jednorázovou kampaň či SmartKampaň přes původní prostředí a pak se ptát v Automatizaci na následné chování kontaktů v této rozesílce, například tedy kdo kampaň otevřel či klikl na odkaz.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme