Integrace s věrnostním programem Ellity

Využíváte aplikaci Ellity pro budování propracovaného věrnostního programu na vašem e-shopu? Nyní si můžete díky integraci přenést důležité informace do svého účtu SmartEmailing. Jednoduše tak personalizujte obsah e-mailu a vylaďte svou marketingovou komunikaci věrnostního programu směrem k zákazníkovi. E-maily můžete pomocí šablon jednoduše propojit stejným vizuálem a tím držet důvěryhodnost a eleganci celé své komunikace. Jako bonus oceníte podrobnou statistiku reakcí v e-mailu jak jste na ni ve SmartEmailingu zvyklí z jiných automatizací či kampaní. Vyzkoušejte si ještě širší možnosti pro tvorbu svého unikátního věrnostního programu.

Co je Ellity?

Ellity, dříve známý jako Mehub, je efektivní retenční systém pro každého e-shopaře, který ví, že věrnost jeho stávajících zákazníků je nezbytná podmínka k budování dlouhodobé úspěšnosti. Pro e-shopy na Shoptetu nabízí připravený API doplněk, instalace bonusového systému tak bude stejně jednoduchá jako propojení SmartEmailingu a Shoptetu. Zákazníky můžete pomocí Ellity odměňovat body, jejichž distribuci si nastavíte podle vlastních možností přímo v Ellity. Tyto body se zákazníkovi mohou zobrazit formou slev přímo v nákupním košíku, případně lze zákazníky jednorázově odměnit zasláním kupónu do e-mailu či SMS i Viber zprávy. Pokud nechcete odměňovat formou slev a kupónů, ale třeba máte jiné zajímavé odměny (e-booky, návody, tipy, konzultace, charitativní příspěvky atp.) distribuovat je k zákazníkům nyní můžete jako online obsah pomocí SmartEmailingu. Vaše fantazie má volné ruce skrze prostředí Automatizace SmartEmailing

Co integrace umí?

Exportujte vaše zákazníky z věrnostního systému do služby SmartEmailling za účelem rozesílání automatizovaných e-mailů a kampaní. Importují se e-mail, stav konta, PIN, příznak registrace, poslední změna konta a nejbližší expirace. Všechny tyto údaje je možné používat v e-mailech a automatizovaných scénářích.
V Automatizaci SmartEmailingu si jednoduše sestavíte scénář na míru svého programu. Automatizace umožní odesílat e-maily, SMS zprávy či jinak pracovat s leadem třeba prostřednictvím běžných kampaní. Zůstat ale nemusíte jen u běžné komunikace, pracovat můžete i s webhooky, FB Audience, Sklik retargeting, Viber zprávami atd. K dispozici jsou díky této integraci v reálném čase data ve vlastních polích na úrovni kontaktu.

Hodnoty lze jednoduše přidat do těla e-mailu či SMS a také s nimi v automatizaci pracovat formou kladení podmínek.
SmartEmailing disponuje také řadou připravených scénářů. Pro začátek si je můžete jednoduše pro své potřeby upravit, případně použít mnohé další. K dispozici je i tým specialistů SmartEmailingu, který Vám s onboardingem či sestavením custom scénářů může pomoci obchod@smartemailing.cz.
Stačí Vám jen hezká šablona a můžete rozesílat e-maily při změně konta zákazníka, PIN zákazníka při první objednávce nebo upozornění na expirující body zákazníka za období, které si přejete.

Instalace

Ve svém účtu Ellity si objednejte doplněk SmartEmailing v záložce Nastavení - Integrace aktivujte doplněk SmartEmailing. Nyní je potřeba vyplnit uživatelské jméno a API klíč. Obě hodnoty naleznete ve svém SmartEmailling účtu v menu Můj účet - API klíče. Jako uživatelské jméno použijte e-mail uživatele, který je zobrazen nad tlačítkem Vytvořit API klíč. Po kliknutí vytvořit API klíč bude klíč zobrazen pouze jednou, bezpečně jej uchovejte, resp. ihned přeneste do nastavení. 

TIP pro samotnou integraci 

API klíč je ve SmartEmailingu vždy vázán na e-mail uživatele účtu. Z tohoto důvodu doporučujeme vytvořit nového uživatele pouze pro integraci, abyste se do budoucna vyhnuli přerušení integrace např. z důvodu personální fluktuace uživatelů účtu SmartEmailing. Pokud jste majitelem účtu SmartEmailing, k API klíči můžete přiložit vlastní e-mailovou adresu.
Nyní máte oba údaje k dispozici a můžete je vložit do nastavení integrace v konzoli Ellity. Jakmile máte vyplněno, stiskněte tlačíko Uložit. 
Proběhne-li aktivace v pořádku, vytvoří se vlastní pole pro hodnoty uvedené výše (konto atd.). Tyto pole mají prefix mehub_. Nyní se Vám budou automaticky přenášet nové kontakty z Ellity do účtu SmartEmailingu v reálném čase. 

Export zákazníků

Údaje o zákazníkovi se do SmartEmaillingu posílají při vytvoření nebo změně údajů zákazníka automaticky. Chcete-li provést jednorázový export všech zákazníků při spuštění integrace, přejděte v aplikaci Ellity do Seznamu zákazníku a stiskněte vpravo nahoře tlačítko pro export. Dojde k exportu všech současných zákazníků v systému. Ve SmartEmaillingu se buď založí nový záznam nebo se aktualizuje stávající. Toto je vhodné provést po první aktivaci integrace. 
Každou unikátní e-mailovou adresu budete mít ve svém účtu SmartEmailing vždy pouze jednou, duplicit se bát nemusíte. Zároveň může být kontakt zařazen do libovolného počtu seznamů. Jestliže již kontakty v účtu máte např. z integrace Shoptet, budou pouze obohacené o vlastní pole, která se k Ellity vážou (stav bodového konta, datum expirace atp.) Pokud jste zvyklí na práci v seznamech kontaktů a přenesené kontakty jste zatím neměli v seznamech, doporučujeme přenesené kontakty do seznamu zařadit.  Toto nastavení provedete jednoduše na záložce - kontakty - kontakty bez přiřazeného seznamu.

TIP pro správu kontaktů: 

Chcete-li s kontakty pracovat ve SmartEmailingu coby s odběrateli newsletteru a odběrateli informací k věrnostnímu programu, vytvořte si tyto dva seznamy. V případě, že využijete tzv. veřejný název (rozšířené nastavení při zakládání seznamu, nebo následně přes editaci - ikona tužky) v obou případech, vaši zákazníci se budou moc jednoduše odhlásit např. jen newsletteru. 

Nastavení odchozích e-mailů ze systému

Nyní už můžete jednoduše dle sestaveného věrnostního programu připravit doprovodnou komunikaci skze automatické scénáře v automatizaci rozesílek SmartEmailing. Nahradit můžete veškerou transakční komunikaci Ellity, nezapomeňte však před spuštěním scénáře ve SmartEmailing vypnout automatické odesílání z Ellity. To provedete v účtu Ellity:  Nastavení - Základní nastavení - E-maily.

Jak mohu využít data z Ellity ve SmartEmailingu?

Na všechna vlastní pole lze stavět podmínky v automatizačním scénáři (pole kontaktu je...) a zároveň tato pole přímo propisovat do těla samotného e-mailu. V automatizaci díky těmto polím můžete sestavit libovolné scénáře pro komunikaci formou e-mailu, sms či Viber zpráv.

Nejoblíbenějšími použití integrace Ellity  + SmartEmailing jsou:

  • Welcome e-mail: první informace k věrnostnímu programu
  • Informace o nabití bodů (po objednávce) 
  • Informace o expiraci bodového konta
  • Motivaci - Nakupte ještě za XY a získejte…
  • Informace z věrnostního programu do každého newsletteru - informujte zákazníky spolu se svým newsletterem o jejich věrnosti

    Všechny tyto akce nastavíte pomocí Automatizace. Vycházet můžete z připravených scénářů, do kterých přidáte podmínky na vlastní pole.
Chcete-li pomoc s optimalizací komunikace či nastavením scénářů dle individuálních potřeb, neváhejte se obrátit na naše e-mail specialisty. Rádi Vám připraví šablony, obsah i automatické scénáře na míru. Napište nám na obchod@smartemailing.cz

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme