Nastavení integrace se Shoptetem

Jakmile budete mít založen účet u Shoptetu, je třeba objednat doplněk. Doplněk si můžete objednat na tomto odkaze. Pro objednání se přihlašte k administraci e-shopu.

Na popisu doplňku vidíte všechny základní informace o tom, co Vám integrace mezi Shoptetem a SmartEmailingem umožňuje a jak usnadní další práci v komunikaci s Vašimi klienty. 

Po stažení doplňku již uvidíte doplněk SmartEmailing v sekci Propojení -> správce doplňků -> marketing.

Instalace doplňku v Shoptetu

Po kliknutí na tlačítko " Objednat a instalovat" se na Váš e-mail, na který máte založený účet v Shoptetu, zašle tzv. aktivační e-mail s integračním klíčem. Ten vložíte v administraci účtu SmartEmailing v záložce levého menu Můj účet > Integrace > Aktivovat novou integraci do pole "Integrační klíč". Jako "Typ integrace" zvolíte "Shoptet - propojení s e-shopem na platformě Shoptet".

Dále doporučujeme zabezpečení hash, které můžete samozřejmě doplnit i následně po zapnutí integrace, ale v tomto kroku to budete mít snadnější. Pokud jste se s nastavením zabezpečení XML feedu nesetkali doporučujeme přečíst naší nápovědu.

U objednávek můžete evidovat i účely zpracování. Pokud účely zpracování nemáte ještě vytvořené, klikněte na zelené tlačítko "Vytvořit nový účel zpracování", který vidíte v integraci.

V poslední možnosti můžete jednoduše vložit pop-up nebo vyjíždějící formulář SmartEmailingu přímo na váš e-shop. Pokud ještě žádný vytvořen nemáte, k tomuto kroku se můžete vrátit později. Umožní Vám vložit kód formuláře po API tj. bez zatížení délky kodu individuálních úprav e-shopu. 

Jakmile bude vše hotové, klikněte na tlačítko " Aktivovat a synchronizovat". Díky tomu se Vám automaticky vytvoří hlavní seznam, který je připraven na příjem všech kontaktů ze Shoptetu (objednávky s i bez registrace. 

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme