Automatizace - věrnostní program Ellity

Chcete mít notifikační e-maily z věrnostního programu Ellity propojené se svým e-mailingem a v jednotném vizuálním stylu? Nastavte v Automatizaci SmartEmailling scénáře k notifikačním e-mailům snadno pomocí vlastní události. V rozhraní Ellity stačí přepnout odeslání notifikace na upozornění SmartEmailingu. Své e-maily můžete vyšperkovat nejen řadou dat z vlastních polí jako např. stav bodového konta či datum expirace bodů. V Automatizaci lze také snadno využít webhook pro přidání bodů jako odměnu např. za přihlášení k newsletteru, proklik, věrnost, výročí, svátek atp. 

Jaké Automatizace lze stavět s Triggerem Při události - Vlastní?

  • změna konta zákazníka (ellity-credit-changed): posílá se počet bodů a důvod změny. Na základě důvodu můžete podmínkovat rozesílání specifických e-mailů.
  • expirace bodů (ellity-credit-expires): posílá se nastavený počet dnů před expirací, je-li v Ellity nastaveno.
  • změna PINu (ellity-pin-changed)

Přátelské poděkování k výročí účtu

Pomocí události ellity-credit-changed můžete svým zákazníkům posílat personalizované e-maily na základě důvodu změny bodového konta. Pokud zákazníkovi přistane na kontě například 10 bodů za výročí účtu, určitě ho poteší e-mail, kterým ho o tomto informujete. Můžete reagovat na následující změny:

  • registration - body za registraci
  • order - body za nákup
  • review - body za recenzi
  • nameday - svátek
  • birthday - narozeniny
  • anniversary - výročí
  • pro další kontaktujte naši podporu

Odměna za přihlášení k odběru novinek či k svátku

Chcete-li odměnit zákazníka za to, že se přidá do odběrového seznamu přes kontaktní formulář na Vašem e-shopu, má svátek nebo udělá akci v e-mailu? To vše a mnohem více můžete. Body mu ale můžete také odebrat, pokud se ze seznamu např. odhlásí. Pro obě akce musíte vytvořit v automatizaci SmartEmaillingu samostatný webhook podle následujících kroků.

  1. Vytvořte novou automatizaci, nebo použijte existující
  2. Přidejte akci Změna v seznamu - vyberte seznam a stav nastavte na Potvrzený pro připsání bodů (pro odebrání nastavte Odhlášený nebo Odstraněný)
  3. Za Změnu v seznamu přidejte a připojte akci Webhook, který nastavte následovně
    1. URL Cíle nastavte na URL adresa z nastavení Webhooku v Ellity

HTTP metoda nastavte na POST

Přidejte hlavičku X-Secret-Key a vložte do ní hodnotu API klíč z nastavení Webhooku v Ellity


Nastavte tělo požadavku následovně:

{

"eventName": "subscribed",

"data": {

"email": "{{ df_emailadress }}"

"listd":"1"

}

}

a. eventName nastavte subscribed (připsání bodů), unsubscribed (odebrání bodů)

b. email je adresa zákazníka

c. listId je číselné ID seznamu, který jste vybrali v předchozím kroce


Uložte a spusťte Automatizaci. Pro odebrání bodů při odhlášení opakujte kroky a použijte odhlášení a unsubscribed. Automatizace bude vypadat podobně jako na následujícím obrázku.

Pro odběr ve více seznamech musíte pro každý seznam vytvořit samostatný webhook podle kroků výše.


Nakonec v Ellity nastavte body, které se mají připsat při přihlášení k odběrovému seznamu a uložte.

Nastavení notifikace před expirací

Po aktivaci můžete nastavit integraci tak, aby odesílala notifikaci o expiraci bodů v předstihu daném počtem nastavených dnů. Chcete-li odesílat nastavení, zvolte v prvním poli Upozornit SmarEmailling a ve druhém poli zadejte počet dnů před expirací, kdy chcete notifikaci posílat. Nechcete-li notifikace posílat, nastavte na Neodesílat. Poté stiskněte tlačítko Uložit.

Notifikace se posílají 1x denně v nočních hodinách, pokud zákazníkovi vyprší za zvolený počet dnů více než 0 kreditů. Vyvolává se událost ellity-credit-expires s hodnotou expirovaných bodů a datumem, kdy k expiraci dojde.


Export zákazníků

Údaje o zákazníkovi se do SmartEmaillingu posílá při vytvoření nebo změně údajů na zákazníkovi automaticky. Chcete-li provést jednorázový export všech zákazníků, přejděte do Seznamu zákazníků a stiskněte vpravo nahoře tlačítko pro export. Dojde k exportu všech současných zákazníků v systému. Ve SmartEmaillingu se buď založí nový záznam nebo se aktualizuje stávající. Toto je vhodné provést po první aktivaci integrace.

Nastavení odchozích e-mailů ze systému

Budete-li pro rozesílání těchto e-mailů používat SmartEmailling, je nutné vypnout rozesílání systémem. To provedete v základním nastavení věrnostního systému.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme