Sloučení seznamů kontaktů

1) Automatizace

Pomocí Automatizace je možné převést kontakty z vícero seznamů do jednoho společného.

Nejprve si vytvořte nový seznam kontaktů, do kterého se přenesou všechny kontakty ze seznamů, které chcete sloučit.

Vytvořte nový scénář v Automatizaci.

Screenshot--14_10-002.png
Zvolte "Čistý editor".

Screenshot--14_10-003.png

Z levého menu vyberte Trigger "Hned teď". Klikněte, podržte a přetáhněte do editoru.

Trigger "Hned teď"

Poté zvolte Operátor "Podmínka". Klikněte, podržte a přetáhněte do editoru.

Operátor "Podmínka"

V podmínce uveďte pravidlo Platí, že - Kontakt je v seznamu. Zde si můžete přidat libovolný počet podmínek a vydefinovat si všechny seznamy, které potřebujete sloučit/odstranit.


Jako příklad si ukážeme, jak přesunout kontakty ze seznamu A a B do seznamu C.


Poslední uzel ve scénáři bude Akce "Změna v seznamu".

Akce "Změna v seznamu"

Zde si z roletky "Seznamy kontaktů" vyberete nově vytvořený seznam kontaktů, do kterého se kontakty přenesou (v našem případě C).

Změnit stav v seznamu zvolte Potvrzený - kontakty se do tohoto seznamu přidají.


Jakmile budete mít scénář připravený, můžete si nejprve spustit test a uvidíte, kolik kontaktů bude procházet jednotlivými nody - uzly.
Pokud bude vše v pořádku, na horní liště vyberte z roletky, kde vidíte "Zastaveno" - "Uložit/Spustit".

Screenshot--14_10-007.png

Následně předpokládáme, že budete chtít původní seznamy smazat. Můžete použít naši nápovědu na mazání seznamů, nicméně, doporučila bych variantu níže. Mohlo by vás totiž svádět mazat seznamy i s kontakty, čímž byste si smazali i kontakty v právě vytvořeném seznamu (protože pokud dáte smazat seznam i s kontakty a odstranit z databáze, kontakty se automaticky vytáhnou i z nově vytvořeného seznamu) což nechcete.


Doporučuji tedy variantu níže.

Pokud máte kontakty převedené v seznamu C, nyní si kontakty ze seznamu A a B odstraňte, opět pomocí jednoduchého automatizačního scénáře:

V této fázi budete mít smazané kontakty a seznamy budou prázdné s 0 počtem kontaktů. Prosím zkontrolujte si, že tomu tak je. Následně smažte scénář, kterým byly změny provedeny, protože jinak Vám seznamy A a B nepůjdou smazat pro použití v automatizačním scénáři.

Následně, již bezpečně, použijte nápovědu na mazání seznamů.


2) Přehled seznamů kontaktů

Menší seznamy o malém počtu kontaktů můžete sloučit přímo v gridu seznamů kontaktů.

Sloučení tedy můžete provést v sekci Kontakty a seznamy - Seznamy kontaktů

Na této stránce si vlevo od názvů seznamů zaškrtnete políčka těch, které chcete sloučit a srolujete stránku dolů, kde ve výběrovém seznamu pod tabulkou zvolíte  Sloučit seznamy kontaktů a kliknete na tlačítko Potvrdit.

V dalším kroku sloučení seznamů uvidíte, že zaškrtnuté seznamy jsou již předvoleny (případně toto nastavení můžete ještě upravit). Dále můžete nastavit, zda původní seznamy ponechat nebo ne. Poslední klíčovou věcí je pojmenování nově sloučeného seznamu a případná úprava údajů o majiteli. Po potvrzení nastavení klikněte na tlačítko Sloučit a máte hotovo.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme