Odstranění a smazání kontaktů

Pokud jste někdy potřebovali odebrat nějaké kontakty, jistě jste si všimli, že vám SmartEmailing z různých míst nabízí různá "odebírací" řešení.

Obecně lze říci, že pokud volíte akci Odstranit kontakty (např. zejména ze seznamu), jde o odstranění tohoto kontaktu z daného zařazení. Znamená to, že kontakt zůstává ve vaší databázi, pouze jste odebrali jeho přiřazení k danému prvku. Daný kontakt se tudíž stále počítá do vašeho limitu kontaktů. Pokud byl kontakt přiřazen např. k jedinému seznamu, uvidíte jej nyní pouze v nabídce Všechny kontakty, případně si můžete zobrazit přehled takových kontaktů v nabídce Kontakty a seznamy - Kontakty - záložka Kontakty bez přiřazeného seznamu

Chcete-li takový kontakt opět přiřadit k nějakému seznamu, je třeba přejít na editaci tohoto kontaktu a zvolit Editovat přítomnost v seznamech, a tam nastavit daný seznam.

Pokud zvolíte akci Smazat kontakty, odstraníte si tyto kontakty ze všech seznamů a z celé své databáze (což poznáte na limitu).

Pokud potřebujete smazat všechny kontakty v celém seznamu, zvolíte v sekci Seznamy kontaktů na řádku daného seznamu ikonu Akce a vyberete položku „Smazat“ (odstraníte seznam + přiřazení kontaktů) nebo „Smazat i s kontakty“ (odstraníte seznam + smažete kontakty tohoto seznamu z databáze).

Pokud postupujete při mazání obezřetně, nelze kontakty jakýmkoliv způsobem smazat nevědomě, jelikož před každým odstraňováním jste vyzváni k potvrzení ověřovacího okna.

Smazání kontaktu z jakéhokoliv seznamu či segmentu, na který byla odeslána emailová kampaň nebude mít vliv na celkové statistiky odeslané kampaně. Hodnoty otevření, prokliku atd. budou i po smazání kontaktu zachovány.