Trigger "Hned teď"

Trigger "Hned teď"

Trigger “Hned teď” plní funkci spouštěče a při jeho použití vstupují do scénáře všechny aktivní kontakty v databázi. Výběr tedy nezahrnuje kontakty neaktivní (vrácené kontakty a kontakty na blacklistu). Tento Trigger se spustí jednorázově a v jeho nastavení je možné změnit pouze název, žádné jiné změny provádět nelze.

Tento Trigger použijte, pokud chcete ihned nechat vstoupit aktivní kontakty do automatizačního scénáře. Jako na ostatní Triggery (spouštěče) i na něj tedy bude většinou navazovat podmínka (či více podmínek), díky které provedete segmentaci kontaktů, na které chcete rozesílku realizovat.

Jakmile jednou scénář vypnete a poté znovu zapnete, kontakty se do něj již znovu nevloží - vše už proběhlo. Pokud tedy budete chtít scénář znovu opakovat, je potřeba jej vytvořit znovu.


Jak udělat, aby kontakt vstoupil okamžitě do scénáře?

Trigger “Hned teď” plní funkci základního spouštěče a při jeho použití vstupují do scénáře všechny kontakty z databáze. Pokud tedy chcete spustit libovolnou akci jednorázově a okamžitě, využijete tento uzel tak, že jej přetáhneme z levého menu na plochu editoru. V tuto chvíli do uzlu vstoupí všechny aktivní kontakty z databáze a jsou připraveny k další akci. Vrácené kontakty a kontakty na blacklistu do scénáře nevstupují.

Pomocí dvojkliku na uzel nebo prostřednictvím  ikonky klíče přejdete k editaci. V nastavení Triggeru si můžete upravit název. Ten slouží jen pro vaši lepší orientaci v editoru, vaše kontakty jej nikde neuvidí. Nyní můžeme nastavení uložit. 

Trigger "Hned teď" sám o sobě pouze připraví všechny aktivní kontakty k dalšímu použití. Pro funkční automatizaci je potřeba buď připojit další podmínkový uzel nebo uzly, díky kterým vyfiltrujete kontakty, na které chcete rozesílku (nebo jinou akci) realizovat, nebo má-li se provést na úplně celou databázi, připojíme uzel akce.

Jakmile Trigger jednou načte kontakty, nebude už možné jej znovu použít. Pro další načtení kontaktů vložte nový Trigger nebo vytvořte novou verzi zduplikováním původního Triggeru. 

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme