FORPSI - jak nastavit DNS záznamy

Návod 

Nastavte si i trackovací doménu, která se u FORPSI nastavuje úplně stejně jako DKIM.  Stačí přidat nový CNAME s hodnotami, které najdete v záložce ve SmartEmailingu.  Můj účet > Nastavení rozesílky > DNS záznamy.

TRACKOVACÍ DOMÉNA - abychom mohli měřit proklikovost odkazů, musíme před odesláním e-mailu původní odkazy nahradit za jiné odkazy, které vedou na trackovací adresu. Po kliku na ní je příjemce přesměrován do SmartEmailingu. Započte se statistika a příjemce je přesměrován zpět na původní adresu. Trackovací doména je doména, která hostuje trackovací odkaz. Se správně nastavenou doménou vidí příjemce v adrese "email-click.vasedomena.cz/...", namísto anonymní, nic neříkající domény.

Textový návod

Ve smartemailingu ve svém účtu klikněte na záložku  Můj účet > Nastavení rozesílky > DKIM podpis a SPF. Vidíte své emailové adresy se svou doménou, u kterých je potřeba nastavit DNS záznamy tj.  SPF, DKIM a DMARC u vašeho poskytovatele.

Poznámka: Nastavení DNS záznamů nelze nastavit u tzv. free emailových adres typu  Gmail, Yahoo, Seznam, Centrum, Atlas atd. pouze a jen u své vlastní emailové adresy se svou doménou, kde máte možnost a přístup tyto kroky udělat.

Zákaznická administrace FORPSI

Teď se přihlaste pomocí vašeho přihlašovací jména a hesla do zákaznické administrace ve FORPSI.

V levé části obrazovky klikněte na domény, a vyberte tu, u které, chcete změnit DNS záznamy a klikněte na ni. Zobrazí se vám obrazovka „Detaily o doméně“. Klikněte vpravo na editaci DNS záznamů.


Vraťte do Smartemailingu (SE) a připravte si doménu, u které chcete změnit DNS záznamy. Nyní postupně zkopírujete jednotlivé hodnoty ze SE do nastavení ve forpsi a to následujícím způsobem.

Nastavujeme DKIM záznam

Zkopírujete první údaj  DKIM název ze smartemailingu a vložte jej do pole Hostname ve forpsi.

Stejným způsobem překopírujte pole hodnota ze Smartemailingu do pole hodnota ve forpsi. Do pole Typ záznamu vepište CNAME, a klikněte na tlačítko přidej. Nyní klikněte na řádku s právě přidaným DNS záznamem na tlačítko upravit.

V horní části obrazovky do pole TTL vepište hodnotu 300 a dejte uložit. Tím je ukončeno nastavení DKIM.

Nastavujeme SPF záznam

Dále nastavíte SPF podobným způsobem. Zkopírujete si pouze text ve sloupci Hodnota. Kliknete na tlačítko upravit v označeném řádku.

Do pole hodnota vložte údaj zkopírovaný ze Smartemailingu. V poli Typ zvolte hodnotu TXT a v TTL hodnotu 300. Pole Hostname nechejte prázdné a dejte uložit.  

Nastavujeme DMARC

Poslední hodnota, kterou musíte nastavit je DMARC. Zkopírujte si název v řádku DMARC a zkopírujte jej do pole název. Zkopírujte pole hodnota. V typu záznamu zvolte TXT a klikněte na tlačítko přidej.

Tento záznam s editujte. Klikněte na tlačítko upravit v řádku záznamu. Upravte TTL na 300 a dejte uložit.


Další CNAME záznam je Trackovací doména. Opakujte celý proces.

V daném řádku ve SmartEmailingu použijte CTRL+C a CTRL+V do administrace domény a uložte (stejně jako u všech předchozích záznamů).


Tím je hotovo nastavení DNS záznamů pro lepší doručitelnost. Nastavení se projeví cca do dvou hodin a poznáte je tak, že na obrazovce v Smartemailingu, ze které jste kopírovali hodnoty do FORPSI budou tyto hodnoty zelená a na jednotlivých řádcích bude zelené zatržítko.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme