Video návod - Co je blacklist a jak funguje?

Co je blacklist a jak vlastně funguje?

Co je to blacklist?

Blacklist slouží k plošné blokaci vybraných kontaktů, kterým nemá být doručen žádný další email nyní ani v budoucnosti.  Kontakty na blacklistu proto doporučujeme nemazat.

Jak se kontakt dostane na blacklist?

Kontakt je automaticky přesunut na blacklist, pokud se rozhodne pro odhlášení ze všech seznamů nebo vědomě označí vaši kampaň jako spam. Podrobně se mu věnujeme ve statusech kontaktů.

Přidáním na Blacklist vznikne následující:

  • kontakt se již nepočítá mezi aktivní kontakty 
  • nebude na něj doručena žádná Kampaň, SmartKampaň, ani cokoliv jiného z vašeho účtu
  • za kontakty na blacklistu neplatíte

Jak znovu aktivovat kontakt, který je na blacklistu?

Reaktivovat kontakt, který se ocitl na blacklistu, zcela záměrně nejde při importu. Aktivovat se může sám tím, že se znovu registruje přes jakýkoliv webový formulář, který směřuje na váš účet. Nebo jej můžete aktivovat ručně. Tato možnost ve Smartemailingu existuje pro případ, že se kontakt odhlásil omylem. Jak odebrat kontakt z blacklistu je popsáno v dolní části nápovědy Ruční přidání/odebrání kontaktu na/z Blacklist.