Ruční přidání kontaktu na Blacklist

Pokud si klient nepřeje, abyste mu posílali jakýkoli e-mail, můžete jeho adresu dát na tzv. Blacklist ručně

Je to lepší řešení, než řešit, že si na vás bude klient stěžovat, protože vám žádný souhlas nedal (i když mohl jen zapomenout).

Blacklist slouží k plošné blokaci některého z kontaktů, aby mu nebyl doručen žádný další e-mail nyní, ani v budoucnosti. Jedná se tedy o seznam kontaktů, na které nemá být teď, ani v budoucnu, odeslán žádný e-mail, a to všemi způsoby.

Pokud je kontakt na Blacklistu, nebude mu doručena žádná Kampaň ani Smartkampaň, i kdyby byl ve všech seznamech aktivní a potvrzený. 

Kontakty do Blacklistu přidáte několika způsoby:

  1. import seznamu kontaktů na Blacklist
  2. ruční vkládání (záložka blacklist + červené tlačítko "Přidat kontakty na blacklist") 
  3. editace kontaktu a jeho přidání na blacklist (v detailu kontaktu tlačítko "Přidat na blacklist")
  4. hromadné označení kontaktů a jejich přesun na blacklist (označení více kontaktů v seznamu naráz a přes tlačítko "Provést akci" zvolit "Přidat vybrané kontakty na blacklist" a stisknout tlačítko "Provést"

Přehled kontaktů na blacklistu naleznete v nabídce  Kontakty a seznamy - Blacklist 

Kontakty z blacklistu máte možnost i odebrat - pro případ, že by si někdo v budoucnu rozmyslel své rozhodnutí a chtěl od vás znovu získávat e-maily. Doporučuji však poznámku, z jakého důvodu kontakt z blacklistu odebíráte.

Kontakty  nelze odebrat z blacklistu hromadně.

U kontaktu, který chcete z blacklistu odebrat kliknete na ikonu  Detail a na následující stránce zaškrtnete ikonu vpravo nahoře: Přidat na blacklist/Tento kontakt je na blacklistu. Klikněte zde pro jeho přidání/odstranění.

Jakmile kontakt přidáme na blacklist, je automaticky vyřazen ze všech rozesílek.

Jakmile znovu klikneme na stejné tlačítko, odebereme kontakt z blacklistu a je opět ve stavu "potvrzený".


Hromadné označení kontaktů a přidání na blacklist:

Nejprve si označte kontakty v seznamu.

Označí se vám tak všechny kontakty na dané stránce. Tedy pokud máte více stránek kontaktů, opakujte akci s každou stranou zvlášť.

Kliknutím na "Provést akci" se vám rozbalí nabídka, co si přejete udělat s kontakty.

Zvolte prosím "Přidat vybrané kontakty na blacklist". 

Jakmile kliknete na tlačítko "Provést", označené kontakty se vám přesunou na blacklist.