Odhlašovací formulář a Blacklist

Odhlašovací formulář a Blacklist, jak to spolu souvisí?

Blacklist slouží k plošné blokaci některého z kontaktů, aby mu nebyl doručen žádný další email nyní, ani v budoucnosti. Jedná se tedy o seznam kontaktů, na které nemá být teď, ani v budoucnu, odeslán žádný email, a to všemi způsoby.

Všimli jste si, že se poslední dobou někteří odhlášení objevují na Blacklistu? A proč tam vůbec jsou? Vysvětlíme si, proč odhlášení a Blacklist jsou nyní dobří přátelé.

Delší dobu jsme řešili situaci, kdy se kontakt odhlásil ze všech seznamů, ale stále se počítal mezi aktivní kontakty. Pokud jste importovali seznam, kontakt se znovu dostal mezi aktivní kontakty, i když už se jednou odhlásil ze všech rozesílek. A to způsobovalo problémy.

Rozhodli jsme proto následovně:

odhlášení a blacklist

Pokud se kontakt na odhlašovací obrazovce rozhodne pro odhlášení komplet ze všech seznamů, je následně přidán na Blacklist a tím vznikne následující:

  • kontakt se již nepočítá mezi aktivní kontakty a neukusuje vám část tarifu
  • nebude na něj doručena žádná Kampaň, SmartKampaň, ani cokoliv jiného z vašeho účtu
  • reaktivovat se může pouze tak, že se sám znovu registruje přes jakýkoliv webový formulář, který směřuje na váš účet