Segmentace muži/ženy

Náš TIP: Pokročile segmentujte v automatizaci, ve které segmenty nahrazuje Operátor "Podmínka". Díky ní můžete kontakty třídit velmi jednoduše, přehledně, mnohonásobně, a hlavně na jednom místě. Automatizace vám také nabízí více možností v případě, že chcete reagovat na změny chováni svých uživatelů (např. dokončení objednávky), zasílat upomínky nebo více cílit na konkrétní uživatele. Pro svou inspiraci můžete využít námi vytvořené automatizační scénáře.

K čemu je to dobré?

Tato vlastnost vám umožní lépe personalizovat e-maily pro takto rozdělené skupiny vašich kontaktů, kdy si můžete např. vytvořit 2 podobné kampaně, které se v základu budou lišit hlavně skloňováním dle pohlaví, tj. na mužský a ženský rod.

Jak docílit doplnění pohlaví?

1/ Import

V rámci importu jsme toto doplňování zaintegrovali tak, že v jeho nastavení nemusíte nikde nic dodatečně nastavovat a pokud zvolíte import kontaktů včetně křestních jmen (která mohou být i jako součást celého jména), pohlaví se ke kontaktům doplní automaticky.

Pokud Vám import automaticky u nějakého kontaktu pohlaví nedoplní, křestní jméno v tomto tvaru neevidujeme v naší databázi, a tak nedovedeme konkrétní pohlaví přiřadit.

(Pokud nás o tom budete informovat na adrese podpora@smartemailing.cz, rozšíříme naši databázi i o tento tvar)

Pokud byste pohlaví pomocí importu doplnit nechtěli, lze tuto funkci vypnout, a to v Rozšířeném nastavení importu (zvolíte Ano) - Doplnit pohlaví (Ne).

2/ Stávající seznamy kontaktů

Pohlaví lze hromadně doplnit i u kontaktů v již naplněných seznamech kontaktů, konkrétně vždy na úrovni jednotlivého seznamu, kde si u vybraného v sekci "Akce" zvolíte položku "Doplnit svátek, pohlaví a pozdrav". Pokud pohlaví již u některých kontaktů evidováno je, doplnění se u těchto ignoruje.

3/ Ručně (u jednotlivých kontaktů)

Ručně lze pohlaví doplnit v detailu kontaktu, kdy si kliknete vpravo nahoře na tlačítko Upravit - poté vlevo Zobrazit rozšířená nastavení (Ano) - a pole Pohlaví. V roletce pak vyberete to správné.

Jak si vytvořit filtrovaný seznam pro konkrétní pohlaví?

K této možnosti se nabízí využít funkci segmentu (Kontakty a seznamy - Segmenty). Segment je druh speciálního seznamu, kde můžete přítomnost kontaktů ovlivňovat nastavením různých podmínek. 

Pro tento konkrétní případ byste v rámci segmentu vytvořili podmínku typu " Pohlaví kontaktu je..." a z roletky zvolíte jaké.

Další možností je zvolit " Vybrané pole u kontaktu je" / "Pohlaví" / (a z roletky zvolíte jaké) a jako praktickou podmínku můžete přidat také "Kontakt je přítomen v seznamu XYZ" v nastavení "a zároveň".

Pro detailní nastavení Segmentů najdete samostatnou nápovědu zde.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme