K čemu triggery slouží?

Náš TIP: Triggery vyžívejte v automatizaci, ve které je nahrazuje Operátor "Podmínka". Díky ní můžete nejen zasílat rozesílky na základě událostí (svátek, narozeniny), ale také kontakty velmi jednoduše, přehledně, mnohonásobně, a hlavně na jednom místě třídit. Automatizace vám také nabízí více možností v případě, že chcete reagovat na změny chováni svých uživatelů (např. dokončení objednávky), zasílat upomínky nebo více cílit na konkrétní uživatele. Pro svou inspiraci můžete využít námi vytvořené automatizační scénáře.

Jednoduše řečeno - Triggery provedou akci na základě akce předchozí. Trigger za nás popřeje k svátku či k narozeninám, přesune automaticky kontakty mezi seznamy na základě nějaké události či rovnou smaže kontakt z určitého seznamu atd. 

Shrneme-li, slouží k vytváření pravidel pro akce, které kontakty provedou. Můžete nastavit takový, který provede akci na základě následujících akcí:

■     Spustit při otevření kampaně

■     Spustit při kliku na odkaz

■      Spustit na základě pole s datem

■      Byla odeslána Smart Kampaň

■      Spustit v konkrétní den

■     Spustit pokud je kontakt nově v databázi vytvořený přes webový formulář. (Dříve tam nebyl)

■     Spustit pokud kontakt proklikne více jak určitý počet odkazů v emailu

■     Kontakt byl přidán do seznamu

Přehled všech vytvořených Triggerů naleznete na záložce  Smart Kampaně -> Triggery. Nový Trigger vytvoříte kliknutím na tlačítko "+ Vytvořit nový Trigger". Stisknutím tohoto tlačítka se dostanete do editoru a můžete vytvářet svůj nový Trigger (obrázek č.1). Začněte prosím názvem a výběrem 1. události (= jakmile nastane událost x)...

Poté prosím uložte první část nastavení Triggeru zeleným tlačítkem " Uložit Trigger a pokračovat k nastavení akcí". Trigger můžete prozatím ponechat neaktivní. Po uložení se objeví další část Triggeru, což je druhá část - nastavit akci y, která nastává po provedení předchozí akce x.

A jaké akce vlastně můžete provádět v rámci událostí?

Po volbě události se vám vždy rozbalí další volby (např. přesunout mezi seznamy - objeví se rolovátko se seznamy, které můžete zvolit).

Jakmile máte hotovo, uložte prosím celý Trigger.

Na Triggery mohou navazovat další Triggery. Každý má v záložce Statistiky -> Triggery svou vlastní statistiku, takže neztratíte přehled o chování vašich kontaktů.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme