Export kontaktů

Pokud potřebujete získat kontakty uložené ve SmartEmailingu nebo si provádět jejich zálohu, máte možnost kontakty Exportovat. Tuto funkci nalezneme v záložce Kontakty a Seznamy > Export kontaktů. Kliknutím se vám otevře tato nabídka:

Zde máte na výběr více typů exportu a těmi jsou:

■      Kontakty ve vybraných seznamech

■      Kontakty na blacklistu

■      Vrácené kontakty (nedoručitelné kontakty)

Ve chvíli, kdy vyberete typ exportu, je potřeba vybrat stav kontaktů, které chcete exportovat. 

Máte na výběr z :

■      Exportovat kontakty ve všech stavech

■      Potvrzený

■      Odhlášený

Další z možností je do exportu zahrnout vlastní pole u kontaktů, účely zpracování v rámci GDPR a formát (UTF-8 nebo WIN-1250) exportovaného souboru. 

Finálním krokem je stisknutí tlačítka “Spustit export”, tím se provede akce na serveru a je vygenerován požadovaný soubor, který se začne automaticky stahovat. V této chvíli se v některých prohlížečích může objevit okno, kde je třeba potvrdit začátek stahování.

Výsledný csv soubor si můžete zkontrolovat. Stačí najít složku, kde je uložen a dvojtým kliknutím soubor otevřít. Vyexportované hodnoty můžete procházet a přepisovat, odebírat ty, které nepotřebujete a využít následně k další práci.

V případě, že budete mít problém s otevřením csv souboru např. v Excelu, zde je krátký návod.


EXPORT VYLOUČENÝCH KONTAKTŮ

V databázi můžete vidět záložku tzv. vyloučených kontaktů.

Vyloučené kontakty jsou dlouhodobě neaktivní kontakty s vysokým objemem odeslaných e-mailů. V případě realizace každé další rozesílky přímo poškozují reputaci Vaší odesílací domény a výrazně tím snižují Vaši doručitelnost. Z těchto důvodů tyto kontakty nelze používat pro další rozesílku. Můžete je vyexportovat naimportovat na blacklist.

Více o vyloučených kontaktech naleznete v nápovědě Vyloučené kontakty.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme