Vygenerování nového API klíče

Kde a jak si mohu vytvořit nový API klíč?

SmartEmailing je volně propojitelný pomocí API rozhraní. V případě, že budete potřebovat SmartEmailing propojit s aplikací jako například  FAPI nebo Mioweb, nebo jinou aplikací, která podporuje API rozhraní, bude zapotřebí si vytvořit nový API klíč. Aplikace poté mohou mezi sebou bezpečně komunikovat. SmartEmailing také umožňuje přímé propojení s několika e-shopy a aplikacemi. O jaké aplikace a e-shopy se jedná a návod k jejich propojení naleznete zde.

V levém sloupci menu aplikace klikněte prosím na  Můj účet > API klíče.

Po kliknutí na tlačítko + Vytvořit API klíč se zobrazí okno, kde si můžete popsat o jaký API klíč se jedná. V rozšířeném nastavení dokonce můžete zvolit jeho platnost. Je dobré popisovat API klíče tak, abyste se mohli kdykoliv zpětně orientovat a určit, který API klíč patří k propojení www stránek, aplikace, CRM apod.

Po vyplnění názvu API klíče a jeho uložení, získáte API klíč, který si prosím  zkopírujte a dobře uložte. Nikdy více se totiž nezobrazí, protože bude následně z bezpečnostních důvodů zašifrován. Tento API klíč slouží k nastavení API rozhraní v externí aplikaci. V kolonce "Naposledy použitý" poté zjistíte, jestli byl API klíč někdy Vámi použit a zda je propojení aktivní. Pokud uvidíte datum a čas červenou barvou, tak API klíč použit byl, ale byl chybně nastaven, takže nedošlo k synchronizaci mezi aplikacemi. Cílem je, aby data byla v zelené barvě. Tak s jistotou budete vědět, že je API aktivní, aplikace jsou synchronizovány mezi sebou a tím pádem mezi nimi probíhá komunikace na pozadí.

Jak propojit SmartEmailing s dalšími aplikacemi?

Jak propojit SmartEmailing s FAPI

- Jak propojit SmartEmailing s Miowebem

- Jak propojit SmartEmailing se ZAPIER

- Jak propojit SmartEmailing s Make

- Celkový přehled všech přímých integrací se SmartEmailingem

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme