Integrace se ZAPIER

ZAPIER umožňuje propojit stovky webových aplikací mezi sebou bez potřeby cokoliv programovat. Pokud Vám chybí nějaká integrace se SmartEmailingem, ZAPIER jako prostředník ji umí zařídit. Možnosti využití Zapier jsou skutečně rozsáhlé – v současné době je zde zapojeno více než 1000 nejpoužívanějších aplikací a další přibývají každý den. Zapier dnes využívá více než 1 milion uživatelů. Nově můžete velmi rychle a snadno propojit SmartEmailing např. s Facebookem, Twittrem, WordPressem, Google Drivem, Evernotem, Slackem a mnoha dalšími aplikacemi. Na jejich přehled se můžete podívat zde.

Jak integrovat SmartEmailing se Zapierem?

První důležitý krok je založit si účet u Zapieru na této adrese. Založení provedete dle obrázku níže můžete k němu využít již existující Google účet, případně jinou e-mailovou adresu.

Po založení účtu se můžete ihned přihlásit do Zapieru, kde lze rovnou začít s propojováním, buď pomocí tlačítka Create Zap nebo Dashboard vlevo v hlavní nabídce. Pro ukázku jsme použili propojení SmartEmailing a Google Forms.

Je samozřejmě nutné nastavit nejen které aplikace se mají propojit, ale také co je účelem propojení. Pokud máte nastaveno, potvrďte vše tlačítkem Try it.

Nyní je potřeba nastavit detaily propojení tak, abychom nikde neviděli vpravo vykřičník, a to jak u nastavení SmartEmailing, tak u nastavení Google Forms.
V části Choose account propojte SmartEmailing se Zapierem pomocí API

Zobrazí se stránka, která bude vyžadovat uživatelské jméno, pod kterým máte založen účet ve SmartEmailingu + vložení API klíče, který si vygenerujete v záložce Můj účet > API klíče. Jak takový API klíč vytvořit se můžete dočíst zde. Pozor, API klíč se vám ukáže pouze jednou, jakmile záložku zavřete, z bezpečnostních důvodů již nepůjde zpětně zobrazit!

Jakmile budete mít vytvořen API klíč, společně s uživatelským jménem je vložíte, dle obrázku níže.

Pokud máte propojení již v pořádku nastaveno, poslední částí je jeho test. Ten musí být proveden opět pro obě aplikace, protože musíme zjistit, zda komunikace skutečně probíhá na obou stranách. V našem případě test spočívá v tom, že otestujeme trigger - tedy to, zda se kontakty a odpovědi přepisují do Google Forms (po vyplnění formuláře) a také SmartEmailing samotný tím, že v něm pomocí Zapieru vytvoříme kontakt.  

Jestliže je test propojení v pořádku, můžete propojení aktivovat.

Samozřejmě nemusíte zůstat u takto jednoduchého propojení. Zapier je silný nástroj, se kterým můžete tvořit automatizované procesy. Nabízí více jak 1000+ různých propojení, ve kterých můžete vytvářet akce, filtrovat, provádět opoždění atd. Zároveň je velkou předností Zapieru možnost jak čtení, tak i načítání dat po API mezi aplikacemi. Skvěle se dá také skloubit s naší Automatizací. Tvorba je poté omezená už jen vašimi potřebami a fantazií.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme