Transakční e-maily - jejich využití


Tzv. transakční e-maily nemají povahu obchodního sdělení. Jsou to tedy například notifikace objednávek, vyřízení objednávky, podklady k platbě, žádosti o obnovu hesla atd. Pro jejich rozesílku používáme oddělenou infrastrukturu, která si drží výjimečnou reputaci a doručitelnost právě díky tomu, že posílá výhradně transakční obsah. Díky tomu se může e-mail doručovat rovnou do "Inboxu" doručené pošty/složky. Transakční e-maily neobsahují odhlašovací odkaz.


Pro takové transakční e-maily neplatí stejná pravidla jako pro hromadné e-maily marketingového charakteru. Platí zde ale mnohem přísnější pravidla. Transakční e-mail (šablona) NESMÍ v žádném případně obsahovat jakékoliv marketingové sdělení, nabídky, propagace značky, marketingové odkazy, obrázky (kromě malého loga), odkazy na sociální sítě atd. V případě porušení pravidel pro transakční e-maily by nastaly okamžité problémy s Vaší doručitelností.


Šablonu každého transakčního e-mailu je třeba otestovat si službou mail-tester.com

Co je velmi důležité, transakčními e-maily se nikdy neposílá double optinová kampaň.

Na její zaslání najdete separátní API metodu: ZDE.


Máte-li o transakční e-maily zájem, napište si o jejich zpřístupnění na podpora@smartemailing.cz

Jakmile vám pod účtem tuto možnost zapneme, objeví se vám v sekci Nastavení rozesílky - DNS záznamy 2 nové záznamy pro transakční e-maily. Ty je třeba nastavit v administraci vaší domény a naleznete je ZDE pod vaším účtem. Díky tomu budou transakční e-maily odcházet s jiným digitálním podpisem a nebudou sdílet reputaci s marketingovými e-maily.

Doporučujeme oddělit reputace odesílací domény pro

a) transakční

b) marketingové e-maily

c) e-maily pro double op-tin

a zřídit pro jejich rozesílku samostatné domény třetího řádu:

např.

@transakce.vasedomena.cz (pro transakční e-maily)

@obchod.vasedomena.cz (pro marketingové e-maily)

@confirm.vasedomena.cz (pro double opt-in e-maily)


Tím si zajistíte, že reputace odesílacích domén pro marketingové e-maily, double optiny a transakční e-maily se nebudou vzájemně ovlivňovat, což by se naopak dělo, pokud byste posílali vše z jediné domény druhého řádu ( např. @vasedomena.cz).

DNS se na nich pak nastavují následujícím způsobem: Jak nastavit DNS záznamy u domény 3.řádu

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme