03 - doménový e-mail

Aplikace SmartEmailing slouží k hromadné rozesílce e-mailů (a dalších vychytávek), abyste nemuseli každý e-mail posílat samostatně, např. 1000 x jednotlivě, kdybyste měli 1000 klientů nebo třídit kontakty ručně po menších stejných skupinkách.

Nyní již určitě máte nějakou e-mailovou schránku: @seznam.cz, @email.cz, @atlas.cz, @centrum.cz, @gmail.com atd. 

Říká se jim freemaily.

Svůj tzv. "freemail" můžete sice použít pro založení účtu u SmartEmailingu (jako uživatelské jméno), ale nemůžete ho použít pro odesílání ani příjímání e-mailů u hromadné rozesílky.

Aby se e-maily doručovaly konečným příjemcům, je třeba nastavit tzv. DNS záznamy. Problém je ale v tom, že DNS záznamy na "freemail" nenastavíte. Toto pravidlo si stanovili provideři jako je Seznam, Google a Centrum a spol. Právě proto, aby rozeznali, které e-maily mají doručovat a které ne (případně skončí ve spamu). Proto se zakládá tzv. doménový e-mail, kde DNS záznamy nastavit lze (více v nápovědě DNS záznamy) a provideři uvidí, že jste tzv. digitálně podepsali, že jsou e-maily od vás a jejich obsah je v pořádku.

Dovolíme si drobné porovnání pro vaši představu:

  • DOMÉNA
    Pouze rezervovaný název www stránky ( dokud si budete hradit poplatek administrátorovi za doménu (cca 175 Kč/rok), název bude váš.
  • DOMÉNA + E-MAILOVÁ SCHRÁNKA
    Abyste si mohli založit z domény také e-mail (tedy "část před zavináčem") a tím mít schránku pro příchozí e-maily, je třeba mít k doméně i schránku. Tato schránka NENÍ ve SmartEmailingu, ale ve správě tam, kde jste si kupovali doménu. K doméně si přikupte tzv. hosting (dá se pořídit za cca 1000 Kč/ročně) a můžete si založit doménový e-mail.

VYTVOŘENÍ DOMÉNOVÉHO E-MAILU

Když máte hosting, následuje už vytvoření doménového e-mialu. Každý administrátor má své prostředí trochu jinak, my jsme si za příklad vybrali Wedos a Mioweb. 

Jak vytvořit DOMÉNOVÝ E-MAIL U WEDOSU zjistíte ZDE.

Jak vytvořit DOMÉNOVÝ E-MAIL U MIOWEBU zjistíte ZDE.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme