05 - DNS záznamy

Na počátku je třeba ještě poslední krok - nastavit DNS záznamy

DNS záznamy si nastavujete kvůli  DORUČITELNOSTI e-mailů. Bez nastavení DNS záznamů nebudete svoje e-maily doručovat. Provideři je budou zahazovat, nikoli doručovat. V lepším případě budou končit ve SPAMU.

Nenastavíte je však na freemaily (seznam, gmail, email, atlas, centrum atd.). Nedoručí je záměrně, protože e-mail bude od sice od vás, ale přijde od SmartEmailingu. Server příjemce bude zmaten a raději takové e-maily zahodí. Kromě toho by se vám někdo mohl pokusit ukrást i identitu, protože bude odesílat e-maily vaším jménem, vaší doménou. Proto jste si zakládali doménový e-mail, abyste se právě těmto komplikacím vyhnuli.

Jak nastavit DNS záznamy uvidíte ZDE. Dokud nemáte autorizovanou e-mailovou adresu, žádné DNS záznamy zde nevidíte. 

Jakmile autorizujete svou adresu, objeví se vám přesný vzhled DNS záznamů. Tedy odsud je budete kopírovat (CTRL+C) a vkládat do administrace domény (CTRL+V). 

Všechny DNS záznamy budou ČERVENÉ. Jakmile je správně nastavíte V administraci domény, ZEZELENAJÍ.

Návody, jak nastavit DNS záznamy u jednotlivých poskytovatelů domén, naleznete ZDE (Wedos, Mioweb, Active24, Forpsi a další).

Necítíte se na to, abyste si DNS záznamy nastavovali sami? Rádi Vám s nimi pomůžeme. Objednat si je můžete ZDE. Nejste na to sami.

* Možná ke své práci používáte doménový e-mail svého zaměstnavatele s firemní koncovkou. Je třeba se s ním domluvit, protože DNS záznamy se nastavit musí, jinak nebudete moci tento e-mial použít jako odesilací. 

Zajímá vás, co vlastně jednotlivé DNS záznamy znamenají? VÍCE INFORMACÍ ZDE.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme