Personalizace obrázku neboli vložení textu do obrázku

Personalizace obrázku slouží k přidání krátkého textu přímo do jeho těla. Rovněž můžete vložit i vlastní pole, které se při odeslání kampaně nahradí individuální hodnotou evidovanou u každého kontaktu.
Jak tuto funkci využijete prakticky? Můžete přímo v těle obrázku (poukazu či voucheru) pro každého příjemce zobrazovat jeho jméno, unikátní slevový kód nebo samotnou výši slevy.

Kde najdete personalizaci obrázku?

Tato funkce je dostupná pouze ve Smart editoru. Při vytváření e-mailu použijte obrázkový prvek (element), vybraný obrázek si ze správce souboru či fotobanky nahrajte do těla e-mailu. V nastavení se Vám zobrazí možnost (funkce) personalizace obrázku viz. obrázek č.1.

personalizace obrázku č.1

Jak na personalizaci obrázku?

Dalším krokem je samotná personalizace (editace) obrázku, kdy můžete volit  velikost písma, font, barvu písma, zarovnání a vkládat vlastní pole. Text můžete poté umístit kamkoliv do těla obrázku viz. obrázek č.2.

Použití vlastní pole (zástupného znaku) v obrázku?

V ukázce na obrázku používáme zástupný symbol pro oslovení příjemce jeho křestním jménem (pozdrav). Pokud u tototo kontaktu kromě e-mailové adresy evidujete i křestní jméno, tak se text u příjemce zobrazí následovně: Karle, máš i ty svůj Bitcoin? Pokud jméno u kontaktu nebudete mít vyplněno, text v obrázku se příjemci zobrazí takto: ,máš i ty svůj Bitcoin? Zástupný symbol se tedy nenahradí ničím a pole zůstane prázdné. 

vložení vlastního pole do těla obrázku

Skriptování

Pokud chcete použít pokročilou funkci aplikace, s jejíž pomocí můžete různým příjemcům e-mailu zobrazovat z jedné e-mailové kampaně různý obsah, a to za podmínek, které si nadefinujete, i to ve SmartEmailingu jde. Konkrétně pomocí skriptování.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme