Jak přidat zaškrtávatko k webovému formuláři

Tato nápověda slouží hlavně pro získání souhlasu se zpracováním osobních údajů přes webový formulář. Pokud chcete vytvářet zaškrtávací pole v rámci webového formuláře např. pro četnost rozesílky e-mailů apod., tak se pro tyto účely používá zaškrtávatko vytvořené z vlastních polí. Podrobněji, jak na to, se můžete  dozvědět zde.

Jak přidat zaškrtávátko?

V záložce Webové formuláře u konkrétního formuláře, u kterého chcete nastavit potřebná pole, klikněte na ikonku "paragrafu" (obrázek č.1).
Oranžová barva ikonky znamená, že ještě nemáte u tohoto formuláře žádný účel zpracování nastaven.

Následně se dostanete na editační stránku, kde zvolíte, že chcete přidat a nastavit zaškrtávátko (obrázek č.2).

Nyní se dostáváte k samotnému vytvoření zaškrtávacího pole, kde se můžete v prvním kroku podívat, jak zaškrtávátko s textem bude umístěno ve formuláři. Ve druhém kroku nastavujete textový obsah, popisek. Ve třetím kroku je nezbytné přiřazení účelu. Pokud účel nemáte vytvořen, níže je odkaz "Přejete si vytvořit nový účel zpracování?" kde budete mít možnost si jej nově vytvořit. Ve čtvrtém kroku můžete i nemusíte využít textového odkazu a nastavení URL adresy (obrázek č.3).

Můžete si zvolit libovolné množství zaškrtávátek. Poté klikněte na tlačítko "Uložit". Kompletně vytvořený formulář a jeho vizuální podobu si můžete zkontrolovat pomocí tlačítka " Akce", kterou vždy najdete u každého vytvořeného formuláře na řádku úplně vpravo, kde následně vyberte "Náhled".

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme