Jak vytvořit zaškrtávací pole do webového formuláře

Pro správné získání nových informací k vašim kontaktům do databáze přes webový formulář je zapotřebí používat potvrzovací odkaz (checkbox) v našem případě "Zaškrtávátko", které můžete použít pro různé účely. V tomto případě je zmíněné pole VHODNÉ spíše pro výběr četnosti zasílání e-mailů, výběr zájmů, atd., ale NENÍ VHODNÉ pro získávání souhlasu.

Samotné vytvoření zaškrtávacího pole

Jako první krok je zapotřebí si toto pole vytvořit, ať jej následně můžeme používat u webových formulářů. V záložce Seznamy a kontakty > Vlastní pole > + Vytvořit nové vlastní pole si z nabídky typů vlastních polí vybereme "Zaškrtávatko" a pojmenujeme dle potřeby využití (obrázek č.1).

Vložení do webového formuláře

Jakmile máme vytvořené vlastní pole můžeme jej umístit do webového formuláře, který nalezneme (vytvoříme) na záložce Webové formuláře. Po výběru konkrétního typu formuláře a jeho pojmenování v jeho druhém kroku nastavení "Vzhled" pomocí tlačítka "Přidat další pole" si vybereme z nabídky námi nově vytvořené zaškrtávací pole, které jsme si pojmenovali např. Souhlas s podmínkami o četnosti zasílání zpráv a vložíme jej do těla formuláře (obrázek č.2 a č.3).

Poté přes ozubené kolečko u zaškrtávacího pole můžeme nastavit a upravit vše potřebné i včetně nastavení URL adresy (obrázek č.4).

Segmentace 

Dalším důležitým krokem pro správnou komunikaci s adresami, které daly souhlas je jejich segmentace (filtrace). Tuto nezbytnou funkci naleznete v záložce Seznamy a kontakty > Segmenty, kde pro tyto účely je vytvořené segmentové pravidlo (obrázek č.5).

Poté si vybereme v případě, že máme zaškrtávacích vlastních polí více to konkrétní a zvolíme dle potřeby, jestli chceme segmentovat adresy, u nichž odsouhlasení "JE zaškrtnuto" či "NENÍ zaškrtnuto" (obrázek č.6). Pro lepší pochopení segmentů a jejich nastavení můžete využít nápovědy na segmenty zde

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme