Integrace se SimpleShop - e-shopové řešení

SimpleShop je systém pro prodej produktů a služeb. Funguje jako webový doplněk a lze ho nasadit téměř na jakékoliv www stránky. Stačí, abyste si na svůj web vložili prodejní formulář nebo tlačítko a nastavili nezbytná propojení. Velice jednoduše nastavíte oba dva systémy tak, aby po uhrazení objednávky byli klienti automaticky zařazeni do vašich seznamů ve SmartEmailingu. Na základě toho můžete dále cílit své e-mailové kampaně.

Vše potřebné a mnohem více se můžete dozvědět na https://www.simpleshop.cz, kde jej můžete vyzkoušet i zdarma.

Nastavení

SmartEmailing

Prvním krokem je si nejdříve vytvořit  účet na SmartEmailingu. V administraci SmartEmailingu vyplníte všechny potřebné údaje v záložce Můj účet - Obecné nastavení. V této záložce se rovněž nachází záložka API klíče, kde si vygenerujete potřebný tzv. API token/klíč, který následně budete potřebovat k propojení se SimpleShopem, společně s uživatelským jménem (e-mailová adresa, na kterou máte založen účet ve SmartEmailingu). Jak takový API klíč vytvořit se můžete dočíst zde.

Klikněte na tlačítko "+ Vytvořit API klíč".

Vyplňte název pro tento API klíč (např. SimpleShop) a uložte ho.

Klíč, který vznikl, si zkopírujte.

API klíč si prosím zkopírujte a dobře uložte. Zobrazí se totiž pouze jednou, následně bude z bezpečnostních důvodů zašifrován.

SimpleShop

Přihlaste se pod svým  účtem na Simpleshop.cz.

Jděte na nastavení SmartEmailingu.

Vyplňte přihlašovací e-mail a API klíč ze SmartEmailingu.

Odesílané údaje

V SimpleShopu si můžete nastavit odesílání údajů do SmartEmailingu z několika oblastí. K vybranému seznamu lze také přiřadit účel zpracování.

Pro odesílání údajů musí být vždy použita pouze výchozí políčka!

Seznamy

Kde seznamy nastavit

Co odesíláme

Odkud jsou údaje

Účel zpracování

Výchozí Nastavení → Napojení → E-mailingové nástroje → SmartEmailing Jméno, příjmení, název společnosti, e-mail Prodejní formulář – Fakturační údaje

NE

U produktu Produkt → záložka Ostatní → SmartEmailing – přidat e-mail do adresáře Jméno, příjmení, název společnosti, e-mail Prodejní formulář – Fakturační údaje

ANO

Checkboxy Produkt → záložka Ostatní → Obchodní podmínky a jiné texty Jméno, příjmení, název společnosti, e-mail Prodejní formulář – Fakturační údaje

ANO

Prodej na jméno Produkt → záložka Obecné informace → Voucher/Vstupenka/Prodej Jméno, příjmení, název společnosti, e-mail Formulář pro prodej na jméno (pouze u voucherů/ vstupenek/kurzů)

ANO

Účel zpracování

SimpleShop umožňuje odesílat také účel zpracování, který vyberete z roletky dle toho, jak je vytvořený ve SmartEmailingu. Toto nastavení je možné pouze v případě, že se kontakt přidává do některého ze seznamu.

Výběr seznamů

V účtu ve SmartEmailingu v sekci Kontakty a seznamy - Seznamy kontaktů vytvořte seznamy podle své potřeby. Pro znovunačtení seznamů v SimpleShopu klikněte na tlačítko Aktualizovat/Obnovit seznamy.

POZOR! Každý seznam by měl být nastaven pouze na jednom místě.

Výchozí seznamy

Tyto seznamy budou pro všechny produkty stejné, pokud u konkrétního produktu nevyberete jiný (tzn. pokud skončíte v tomto bodě, všichni kupující od kteréhokoliv produktu budou vloženi po nákupu a po uhrazení objednávky do příslušného seznamu).

Seznamy u produktu

Doporučujeme vytvořit pro každý produkt v SimpleShopu jiný seznam ve SmartEmailingu. Je na začátku sice více práce, ale budete mít segmentované kupující a na každého z nich můžete rozeslat jiný e-mail (např. upsell již nakoupeného produktu).

V nastavení produktu pak stačí vybrat seznamy, které jste si v systému SmartEmailingu již dříve vytvořili. Nastavení najdete v úpravách produktu - záložka Ostatní.

Kontakt se do seznamu ve SmartEmailingu nepřidá ihned, ale cca do 10 minut od zaplacení objednávky.

Seznamy u checkboxů (GDPR)

Informace o kontaktu můžete uložit do samostatného seznamu i v návaznosti na zaškrtnutý checkbox, který se zobrazí pod prodejním formulářem. V závorce za názvem seznamu se zobrazí účel zpracování (pokud je vytvořený ve SmartEmailingu).

Seznamy u prodeje na jméno

Pro ukládání údajů z prodeje na jméno u voucherů, vstupenek nebo kurzů si po aktivaci prodeje na jméno seznamy nastavte v úpravách produktu na záložce Obecné informace.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme