Best hosting - jak nastavit DNS záznamy

Návod

Nastavte si i trackovací doménu, který se u Best hosting nastavuje úplně stejně jako DKIM.  Stačí přidat nový CNAME s hodnotami, které najdete v záložce ve SmartEmailingu.  Můj účet > Nastavení rozesílky > DNS záznamy.

TRACKOVACÍ DOMÉNA - abychom mohli měřit proklikovost odkazů, musíme před odesláním e-mailu původní odkazy nahradit za jiné odkazy, které vedou na trackovací adresu. Po kliku na ní je příjemce přesměrován do SmartEmailingu. Započte se statistika a příjemce je přesměrován zpět na původní adresu. Trackovací doména je doména, která hostuje trackovací odkaz. Se správně nastavenou doménou vidí příjemce v adrese "email-click.vasedomena.cz/...", namísto anonymní, nic neříkající domény.

Textový návod

Ve smartemailingu ve svém účtu klikněte na záložku  Můj účet > Nastavení rozesílky > DKIM podpis a SPF. Vidíte své emailové adresy se svou doménou, u kterých je potřeba nastavit DNS záznamy tj.   SPF, DKIM a DMARC u vašeho poskytovatele.

Poznámka: Nastavení DNS záznamů nelze nastavit u tzv. free emailových adres typu   Gmail, Yahoo, Seznam, Centrum, Atlas atd. pouze a jen u své vlastní emailové adresy se svou doménou, kde máte možnost a přístup tyto kroky udělat.

Zákaznická administrace BEST hosting

Teď se přihlaste pomocí vašeho přihlašovací jména a hesla do zákaznické administrace ve BEST hostingu.

Klikněte na Administrace a vlevo v horním menu zvolte domény a poté v postraním panelu opět domény.

Nastavujeme DKIM záznam 

Ze seznamu domén vyberte tu, u které chcete nastavit DNS záznam a klikněte na ni. V detailu domény dejte zobrazit DNS záznamy.

Ve spodní části už můžete vkládat nové záznamy. 

Vraťte do účtu ve Smartemailingu (SE) a připravte si doménu, u které chcete nastavit DNS záznamy. Nyní postupně zkopírujete jednotlivé hodnoty ze SE do nastavení v BEST hostingu a to následujícím způsobem, dle barevného označení. Do pole TTL vždy vepište hodnotu 3600. Začněte s nastavení CNAME. Klikněte na nový záznam.

Nastavujeme SPF záznam

Nyní nastavíme SPF. Najděte TXT záznamy a u prvního záznamu klikněte na tužku ve sloupci Úpravy.  

Vymažte text v políčku hodnota a nahraďte jej textem ze SE. TTL bude opět 3600 a dejte uložit.

Nastavujeme DMARC

Nyní zbývá nastavit DMARC. Znovu najeďte do TXT záznamů a klikněte na vytvořit nový  záznam. Zkopírujete jednotlivé hodnoty ze SE dle barevného označení. Do pole TTL vepište hodnotu 3600. Kliknete na tlačítko Uložit.

POZOR je potřeba vymazat uvozovky v políčku hodnota.

Další CNAME záznam je Trackovací doména. Opakujte celý proces.

V daném řádku ve SmartEmailingu použijte CTRL+C a CTRL+V do administrace domény a dejte uložit (stejně jako u všech předchozích záznamů).


Tím je hotovo nastavení DNS záznamů pro lepší doručitelnost. Nastavení se projeví cca do dvou hodin a poznáte je tak, že na obrazovce v SE, ze které jste kopírovali hodnoty do BEST hostingu budou tyto hodnoty zelená a na jednotlivých řádcích bude zelené zatržítko.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme