Jak si vytvořit SmartKampaň

Náš TIP: K tvorbě automatizovaných rozesílek využívejte automatizaci, díky které je můžete vytvářet skutečně na míru svým požadavkům. To vše na jednom místě, za pomoci uzlů, které vám umožní v průběhu naplánovaných rozesílek efektivně reagovat na změny (např. dokončení objednávky), více cílit na konkrétní uživatele a zasílat nabídky, upomínky či jiný obsah na základě jejich preferencí a chování. Pro svou inspiraci můžete využít námi vytvořené automatizační scénáře.

Co jsou to SmartKampaně? 

SmartKampaně jsou chytré kampaně, které můžete odesílat automaticky tzn. že když klient udělá akci např. vyplní na Vašem webu webový formulář, e-mailová adresa se zapíše do určitého seznamu kontaktů a následně se automaticky odešle e-mail.  

Nyní si ukážeme, jak na to.

E-MAILOVÁ SMARTKAMPAŇ

Nejdříve si vytvořte pro novou smartkampaň nový seznam kontaktů a e-mail, který chcete automaticky odeslat. Potom jděte do záložky SMARTKAMPANĚ a klikněte na položku VYTVOŘIT NOVOU E-MAILOVOU SMARTKAMPAŇ. Zadejte si název SmartKampaně, vyberte si e-mail k odeslání, který jste si vytvořili a seznam kontaktů, kterým se má e-mail odeslat.

Režim odeslání nechte nastaven na ODESLAT POUZE NA NOVĚ REGISTROVANÉ KONTAKTY.

Tento režim odeslání vybíráte v případě, že v nově vytvořeném seznamu nemáte ještě žádný kontakt. Zkontrolujte si jméno a e-mail odesílatele a adresu pro odpovědi.

NASTAVENÍ ODESLÁNÍ

Vyberte si možnost, kdy se má e-mail odeslat. Pokud nastavíte číslo 0, e-mail se odešle hned, pokud chcete e-mail odeslat  např.druhý den po zapsání kontaktu do seznamu, zadáte číslo 1. Když chcete e-mail odeslat hned, necháte v položce  ODESLAT PO UPLYNUTÍ POČTU DNÍ A HODIN číslo 0. Nastavte si SmartKampaň jako AKTIVNÍ. Pokud máte vše nastaveno, klikněte na tlačítko ULOŽIT.

SMS SMART KAMPAŇ

Stejným způsobem si můžete vytvořit i automatickou SMS SMARTKAMPAŇ

Než začnete vytvářet SMS SmartKampaň je třeba si vytvořit text SMS zprávy.  Klikněte na záložku KAMPANĚ , podzáložku SMS a  položku VYTVOŘIT NOVOU SMS

Pojmenujte si SMS zprávu a vytvořte její text.  Klikněte na ULOŽIT a ODESLAT

Vyberte si seznam kontaktů, na který se má SMS zpráva odeslat, čas a klikněte na tlačítko POKRAČOVAT NA FINÁLNÍ POTVRZENÍ. Vše zkontrolujte a potvrďte odeslání. 

Pro zasílání automatické SmartKampaně potřebujete mít v seznamu kontaktů uvedena telefonní čísla Vašich klientů.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme