Prevence proti SPAMu

Cílem každého odesilatele je doručit zásilku tak, aby byla vyzvednuta. To se stane, pokud bude nalezena na očekávaném místě.
Aby se Vám toto co nejlépe dařilo, pročtěte si prosím níže pár našich dobře míněných rad.

Jak se obecně vyhnout tomu být spammer?

Jednoznačná odpověď zní:

Zasílejte e-maily pouze lidem, kteří o vaše e-maily stojí a rádi je čtou. Například zasílání e-mailu na koupenou databázi adres nemá nikdy vysokou otvíratelnost a navíc se nabízený produkt/služba v očích potencionálních zákazníků poškozuje.

Na co si dát při tvorbě kampaně pozor - co NEDĚLAT?

  1. Nepoužívat pro odesílku adresu freemailové služby (gmail, seznam, centrum, apod.), důvody popisujeme v článku na našem blogu zde. Řešením je použití adresy s vlastní či firemní doménou (novak@firma30.cz, info@jannovak.cz, apod.).
  2. Co nedělat v textu PŘEDMĚTU kampaně - celý velkými písmeny, více otazníků nebo vykřičníků, hvězdičky, srdíčka, a podobné obrázkové znaky.
  3. Co nedělat v textu KAMPANĚ - odkazy nesmí obsahovat předponu http:// nebo www. Buď tedy tyto části odkazů v textu kampaně umažte nebo je také řešením schovat odkaz pod text typu "Náš web", apod. (jak na to, popisujeme v této nápovědě).
  4. Extrémně nevyrovnaný poměr mezi obrázky a textem (moc obrázků + málo textu a opačně snižuje skóre ohledně doručitelnosti).

Jak po vytvoření kampaně ověřit její kvalitu?

  1. Nejvěrnější způsob je testovat preventivně odesílku metodou simulace ostré odesílky na Váš testovací seznam s adresami u různých služeb.
  2. Přibližně otestovat kvalitu e-mailu vzhledem k náchylnosti pádu do spamu můžete také např. pomocí této služby Mail-tester.com, k jejímuž používání máme návod zde.

Možná by Vás ještě zajímalo, jak máme ošetřeno na serverech SmartEmailingu, abychom nebyli označeni za spammery jako služba?

Každý e-mail, odeslaný z našeho systému, je certifikován proti podvržení DKIM certifikátem a vždy obsahuje odhlašovací odkaz, přičemž používáme i mnoho dalších technik na zvýšení doručitelnosti. S několika velkými e-mailovými poskytovateli máme také dohodu o umístění na jejich whitelist a s dalšími o tom jednáme. Samozřejmostí je i kontrola odesílaných zpráv a jakýkoliv pokus o rozesílání spamu z našeho systému je trestán smazáním účtu bez náhrady.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme