Jak zjistit kvalitu kampaně pomocí Mail-testeru?

Nejste si jisti, zda máte dostatečně kvalitní kampaň, aby Vám nepadla do osidel Spamu?

Pokud ne, doporučuji Vám svou tvorbu otestovat pomocí této báječné služby na stránce  http://www.mail-tester.com/.

Poté, co se dostanete na tuto sympaticky vypadající stránku, stačí zkopírovat podivně vyhlížející e-mail (v červené elipse) a vložit jej jako kontakt do svého testovacího seznamu ve Smartemailingu, kde můžete mít bez obav i své testovací e-maily.

Mail-tester emailová adresa

Jakmile odešlete kampaň na tento testovací seznam (nelze použít odeslání jako náhled z editace!), klikněte na této stránce na tlačítko, jak Vám radí růžová šipka výše. Bude následovat chvilka napětí, kterou Vám na obrazovce zkrátí šnečí sprint.

Po přijetí kampaně se Vám zobrazí vytoužená statistika, která Vám prozradí slabiny Vaší kampaně. Detaily vyhodnocení jednotlivých sekcí zjistíte kliknutím na ikonky +, jak Vám ukazuje červená šipka níže.

vyhodnoceni kvality emailu

Pokud Vám nevyhovuje původní znění v angličtině a používáte například prohlížeč Chrome, klikněte na pravé tlačítko myši kdekoliv v prázdném prostoru stránky a v otevřené nabídce zvolte Přeložit do jazyka čeština.

Podle toho, zda Vám ostatní testovací emaily v pořádku dorazily, si můžete udělat obrázek, kterým poštovním klientům Vaše výsledné skóre k řádnému doručení stačí a kterým ne.

Jednotlivé hodnoty jsou vysvětlené u každé odrážky. Na obrázku vidíme, že je číslo ponížené o 1, předem říkám, že se nejedná o závažnou věc a není třeba jí řešit, ale vše vysvětlím, abyste věděli o co jde. Je to z toho důvodu, že SmartEmailing aplikace, ani žádné jiné, nemohou splnit všechny kontroly. Tato kontroluje, zda server odesílací se rovná serveru náležícímu doméně, kterou jste uvedli jako „E-mail odesílatel“, tedy pokud uvedete, že e-mail je honza@botydodomu.cz kontrola zjistí, že SmartEmailing se nerovná botydodomu.cz a proto poníží číslo o 1. Tento jeden bod lze napravit. Stačí přidat naše servery na Váš whitelist, nebo se zkontaktovat s naším server adminem a tento krok doladit s ním.

Mnoho zdaru při tvorbě a pokud byste narazili na výrazně ponížené skóre kampaně a nevěděli proč, stačí nám zaslat odkaz na test, který naleznete v pravém dolním rohu obrazovky a rádi se na něj podíváme a pomůžeme situaci řešit.:)

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme