10 - jak odeslat svůj první e-mail

Pro odeslání e-mailu potřebujete mít nastaven e-mail odesilatele a adresu pro odpovědi (+ doporučujeme i jméno odesilatele): https://app.smartemailing.cz/userinfo/personal-settings/

Pokud by vám nešla z roletky vybrat žádná adresa, je to tím, že ji nemáte autorizovanou. Je tedy třeba se vrátit ke kroku "autorizovat adresu".

Před odesláním e-mailu klientům, si e-mail pošlete nejprve na testovací seznam, abyste viděli, jak vypadá e-mail, který zašlete klientům a viděli e-mail ve finální podobě včetně možnosti překontrolovat funkčnost všech prokliků.

Jak odeslat takový e-mail?

Jakmile máte připraven testovací seznam a kampaň k odeslání, můžete si otestovat Vaši první rozesílku.

V menu vidíte záložku AUTOMATIZACE. 

(Pokud ji ve vašem menu nemáte, napište na podpora@smartemailing.cz a my vám ji rádi pod účtem zapneme pokud máte standardní tarif dle ceníku).

Klikněte na:

1) Nový scénář:

2) Vybrat hotový scénář:

3) Jednorázové rozesílky:

4) Rozesílka e-mailu:

5) Vyplňte potřebné informace, jako e-mail, který budete rozesílat, seznam kontaktů, na který budete odesílat, datum a čas + jméno odesilatele, e-mail odesilatele a e-mail pro odpovědi.

6) Váš e-mail je připraven k odeslání

7) Spusťte si test

8) Uvidíte předpokládaný počet kontaktů, na který je rozesílka plánovaná. V tuto chvíli se jedná o testovací rozesílku na váš jeden kontakt v databázi, proto je počet 1 a ostatní odchází negativním výstupem.

9) Pokud test vychází podle vašich představ, zavřete ho prosím a přejděte k odeslání.

10) Spusťte scénář:

11) Scénář je připraven a můžete zavřít nahoře v rohu celou pracovní plochu.

12) Jakmile nastane daný čas, uvidíte, že kontakty prošly scénářem:

A úplně stejně budete posílat e-maily i na další seznamy. Hodně štěstí.

Pokud byste si nebyli s čímkoli jisti, prosím kontaktujte nás na e-mailu podpora@smartemailing.cz, jsme tu pro vás.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme