Přiřazení účelu zpracování k webovému formuláři

Pro přiřazení účelů zpracování máte následující možnosti: 

  • vybrat jeden hlavní účel pro celý formulář. Vyberete jej, pokud má formulář jen jediný účel zpracování, a tudíž nepotřebujete zaškrtávátka (např. zasílání newsletteru).
  •  přidat další různé účely závislé na zaškrtnutí jednotlivých polí ve formuláři      

Jak přidat účel k formuláři?

Vpravo u webového formuláře je ikonka "soudcovké kladívko", která charakterizuje "Přidání účelu zpracování osobních údajů" (obrázek č.1).

Oranžově zbarvená ikonka znamená, že webový formulář nemá přiřazený účel zpracování osobních údajů.


Po kliknutí na uvedenou ikonku se dostanete na stránku, kde si budete moci nastavit účely zpracování (obrázek č.2). V případě, že hlavní účel webového formuláře nemáte ještě vytvořen, můžete tak učinit přímo v tomto kroku, kde pod roletkou vytvořených účelů najdete odkaz "Přejete si vytvořit nový účel zpracování?".

Jakmile zvolíte hlavní účel k formuláři, můžete si aktivovat možnost doplnění informačního textu k formuláři, například informace o četnosti zasílaných novinek s odkazem na ochranu osobních údajů (obrázek č.3).

V případě, že budete chtít v rámci webového formuláře získat další účel/y zpracování, můžete si je pomocí zaškrtávacích polí (checkboxů) nadefinovat. I zde v prostřední části nastavení zaškrtávacího pole si můžete zpětně vytvořit potřebný účel přes odkaz "Přejete si vytvořit nový účel zpracování?" U každého účelu můžete nastavit i adresu odkazu, kde kontakty můžete podrobněji informovat.

Inspiraci GDPR k webovému formuláři naleznete zde: INSPIRACE .

Po nastavení potřebného hlavního účelu, případně dalších účelů a uložení, si v náhledovém režimu formuláře můžete podívat, jak bude formulář na vašich stránkách vypadat, a případně jej ještě upravit (obrázek č.5).

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme