Přiřazení účelu zpracování ke kontaktu

Směrnice GDPR považuje stanovení účelu zpracování osobních údajů za nezbytný předpoklad pro další komunikaci. Jinak řečeno, můžete zpracovávat jen takové údaje, které potřebujete k naplnění účelu, např. e-mailovou adresu pro zasílání newsletteru.     

Přidání účelu ke kontaktu

V menu v záložce Seznamy a kontakty > Kontakty v detailu konkrétního kontaktu je záložka "Účely zpracování" (obrázek č.1). Aby mohl být účel přiřazen ke kontaktu, je zapotřebí jej mít vytvořen. Jak na to se můžete dozvědět zde.

Zde jsou všechny dosud přiřazené účely zpracování osobních údajů a zároveň tady můžete ručně přiřadit nový účel pomocí tlačítka " + Přidat ke kontaktu nový účel" (obrázek č.2). Po kliknutí na uvedené tlačítko budete moct přiřadit potřebný účel a informaci, od kdy má platit.

V detailu kontaktu uvidíte kompletní přehled všech přiřazených účelů (obrázek č.3).

Samotné odebrání/smazání účelu kvůli jejich evidenci není možné, vybraný účel můžete však snadno ukončit pomocí "přeškrtnutého kolečka" na řádku a pak přiřadit podle potřeby nový.

Datum počátku jeho platnosti se váže k datu vzniku související události, například souhlas k okamžiku prokliknutí double opt-inového e-mailu při potvrzení registrace, oprávněný zájem správce k datu vzniku objednávky, plnění smlouvy k datu jejího uzavření atd.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme