Integrace s WooCommerce

WooCommerce je světově nejoblíbenější eCommerce řešení na WordPressu.

Je třeba mít 2 pluginy. Jeden na propojení WordPressu a SmartEmailingu a druhý plugin WooCommerce. Samotné rozhraní WooCommerce bez pluginu nefunguje. Vše probíhá v prostředí WordPressu.


Pokud jste si jako první instalovali plugin SmartEmailing do prostředí Wordpressu, již vidíte v menu záložku SmartEmailing.

Pokud jste tak ještě neučinili, Wordpress se SmartEmailingem propojte pomocí pluginu buď stáhnutím do počítače, nebo přímo v rozhraní WordPressu - nápověda Propojení WordPressu a SmartEmailingu.

Dalším krokem je tedy stažení pluginu WooCommerce. Do vyhledávacího okna začnete psát Woo.... a on už se Vám plugin vyhledá (případně napište celé jméno WooCommerce).

Pokud už jste si někdy předtím plugin stáli, uvidíte tlačítko Aktualizovat, pokud ještě ne, uvidíte Instalovat.

Na stejném místě se pak zobrazí tlačítko Aktivovat.

Případně najdete plugin WooCommerce v přehledu pluginů a kliknete na aktivovat:

Po aktivování se v menu zobrazí záložka WooCommerce:

Dalším krokem je pak jen donastavení, pokud nastaveno nemáte. Pokud jste ještě nepropojili WordPress a SmartEmailing, nainstalujte ještě Wordpress plugin - dále podle nápovědy Propojení WordPressu a SmartEmailingu.

Dále se již pak přesuňte k nastavení obchodu WooCommerce:

Vyberete seznam, do kterého se bude importovat. Nabídnou se Vám seznamy, které máte ve SmartEmailingu, pokud již máte WordPress a SmartEmailing propojen pluginem.

Poslední bod se týká hromadného importu:

Do SmartEmailingu se z WooCommerce importují základní informace, jako např. jméno, příjmení, e-mail, telefon, adresa (ulice, psč, město) a informace o objednávkách.

Vlastní pole se do SmartEmailingu nepřesouvají.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme