Segmentace kontaktů podle vlastních polí

Náš TIP: Pokročile segmentujte v automatizaci, ve které segmenty nahrazuje Operátor "Podmínka". Díky ní můžete kontakty třídit velmi jednoduše, přehledně, mnohonásobně, a hlavně na jednom místě. Automatizace vám také nabízí více možností v případě, že chcete reagovat na změny chováni svých uživatelů (např. dokončení objednávky), tak zasílat upomínky nebo více cílit na konkrétní uživatele. Pro svou inspiraci můžete využít námi vytvořené automatizační scénáře.

Pokud vám nestačí předpřipravená systémová pole ve SmartEmailingu (Jméno, Telefon, E-mail...), máte k dispozici možnost si vytvořit vlastní pole. Kromě standardních údajů tak u kontaktu můžete evidovat i své, specifické. A také podle nich samozřejmě kontakty třídit pomocí segmentace. 

Použitelná pravidla:

Vlastní pole není prázdné - pokud vlastní pole obsahuje jakoukoliv hodnotu, splňuje kontakt tuto podmínku. Prázdné pole je takové, ve kterém se nenachází žádné číslo ani text.

Vlastní pole je prázdné - pokud vlastní pole neobsahuje žádnou hodnotu, splňuje kontakt tuto podmínku. Prázdné pole je takové, ve kterém se nenachází žádné číslo ani text.

Vlastní pole začíná na... - vlastní pole typu "text" začíná na...

Vlastní pole u kontaktu je... - vlastní pole obsahuje konkrétní hodnotu.

Vlastní číselné pole je... - vlastní pole typu "numeric" (číslo) obsahuje konkrétní číselnou hodnotu.

Vlastní pole typu výběr jedné možnosti z přednastavených hodnot v roletce (select) je... - pokud máte vytvořeno vlastní pole pro výběr jedné možnosti z přednastavených hodnot v roletce (select), vyžijete tuto možnost.

Vlastní pole typu výběr jedné položky z přednastavených hodnot v seznamu přepínačů (radio) je...pokud máte vytvořeno vlastní pole pro výběr jedné položky z přednastavených hodnot v seznamu přepínačů (radio), vyžijete tuto možnost.

Vybrané vlastní textové pole obsahuje... - vlastní pole typu "text" obsahuje určitou hodnotu. To znamená, že tuto hodnotu může obsahovat pouze část textu. V příkladu níže si například vytřídíme všechny kontakty, které mají ve vlastním poli "Ředitel e-mail" obsaženo slovo "centrum". Jinak řečeno, všechny e-mailové adresy na portále centrum.

Vlastní číselné pole je menší než... - vlastní pole typu "numeric" (číslo) obsahuje hodnotu vyšší než...

Vlastní číselné pole je větší než... - vlastní pole typu "numeric" (číslo) obsahuje hodnotu nižší než...

Vlastní pole typu výběr více možností v seznamu zatrhávacích polí (seznam check boxů) je...pokud máte vytvořeno vlastní pole pro výběr více možností v seznamu zatrhávacích polí (seznam check boxů), vyžijete tuto možnost.

Pole datum je PŘED... - můžete si vybrat jakákoliv systémová i vlastní pole typu "Datum".

Pole datum je PO... - můžete si vybrat jakákoliv systémová i vlastní pole typu "Datum".

Vlastní pole zaškrtávátko... - pokud potřebujete rozdělit kontakty, které zaškrtávací pole (ne)zaškrtnou.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme