Jak získat hlavičku e-mailu?

Hlavička emailu a jak ji mohu získat?

Hlavička emailu je neoddělitelná součást emailu, která by se dala přirovnat třeba k nápisu na obálce. Obsahuje informace o odesilateli, o příjemci i o cestách, které zpráva vykonala během cesty sítí Internet od odesílatele ke svému příjemci. Toto jsou klíčové informace, ve kterých jsou poznamenány i stopy o doručení či nedoručení. Z toho důvodu se může stát, že po Vás někdy hlavičku emailu budeme požadovat, abychom Vám mohli sdělit příčinu nedoručení nebo jiné detailnější údaje.

Uvedu vám zde způsoby, jakým ji získáte z nejběžnějších poštovních služeb v našich končinách, přičemž zde najdete návody pro:  MS Outlook 2013, Gmail, Seznam a Apple Mail.

MS Outlook 2013

Nejprve otevřete zprávu (dvojitým kliknutím). Následně zvolte " soubor " a poté " vlastnosti " viz obrázek.

Zobrazí se vám okno vlastnosti zprávy, v jehož spodní časti se nachází hlavička zprávy označená jako " internetové záhlaví".

Gmail

Nejprve otevřete zprávu (dvojitým kliknutím). Následně kliknutím vpravo na ikonku " vlastnosti " a zvolte možnost  Zobrazit originál  viz. obrázek.

Seznam

Nejprve otevřete zprávu (dvojitým kliknutím). Následně na samém konci emailu je tlačítko  Další > Zobrazit hlavičku viz. obrázek.

Apple Mail

Nejprve otevřete zprávu (dvojitým kliknutím). Následně v horní liště kliknete na  Zobrazení > Zpráva > Zdrojový textu

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme