Jak vložit YouTube/Vimeo video do kampaně?

Vložení youtube nebo vimeo videa do kampaně, jak to udělat?

Často se ptáte na vložení youtube videa do e-mailové kampaně. Nově nebudete muset vytvářet print screeny obrazovky videa a následně tento výřez obrázku ukládat do správce souboru a používat je v emailu a napojovat URL adresu na YouTube kanál. Vše je nyní mnohem pohodlnější.

Video jako takové vložit nejde, ale můžete poslat obrázek videa s odkazem, na který když příjemce e-mailu klikne, přehraje se mu vaše video.

POZOR: Tato funkce je dostupná pouze za použití smart editoru při vytváření e-mailových kampaní, nikoliv u HTML editoru.

Jak postupovat?

Nejprve potřebujete mít video nahrané na youtube, na které odkážete. Poté půjdete do záložky Kampaně > Emaily > + vytvořit e-mail nebo editovat stávající vytvořený e-mail. Následně v e-mailu si vyberete prvek s obrázek, kde chcete, aby odkaz na Youtube video bylo zobrazeno a kliknete na něj. Dle obrázku č.1 zvolíte možnost "změnit obrázek".

Zobrazí se Vám správce souborů, kde můžete a budete nahrávat své obrázky, ebooky, přílohy atd. Po zobrazení správce souboru v horní části je záložka "Vytvořit náhled YouTube videa", který zvolíte. Do pole "Zadejte adresu YouTube videa", vložíte URL odkaz konkrétního videa a dáte "Vytvořit" viz. obrázek č.2.

Youtube sám vytvoří náhledový obrázek, který bude následně zobrazen ve vašem e-mailu viz. obrázek č.3.

Úplně stejný princip vložení náhledového obrázku videa je i v rámci Vimea, kde také vkládáte URL odkaz konkrétního videa.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme