Co je to API a k čemu slouží?

API dokumentace

Pokud hledáte API dokumentaci, naleznete ji ZDE. Dále nabízíme i dokumentaci pro CSV statistické API, které se Vám může také kdykoliv hodit. Můžete mít ke svému účtu libovolné množství API klíčů a pro každou aplikaci používat jiný. V případě nutnosti změny pak stačí vyměnit API pouze u dané aplikace a ostatní propojení zůstanou nedotčena. Z bezpečnostních důvodů jsou klíče šifrovány.

API je ZDARMA!

Co to tedy to API je?

Definice:  API (zkratka pro Application Programming Interface) se většinou označuje v IT rozhraní pro aplikace. Jedná se o rozhraní, kterým mohou komunikovat dvě aplikace mezi sebou a vyměňovat si tak data. Jsou různé možnosti, jak nastavit API, lze mít obousměrnou komunikaci, nebo pouze jednosměrnou. Například u nás ve SmartEmailingu máme jednosměrnou komunikaci a to směrem dovnitř. Jedná se tedy o balík metod, které lze použít pro komunikaci mezi aplikacemi. Pokud budeme chtít komunikovat s aplikací jinak než dle metod popsaných v tomto balíku, budeme aplikací odmítnuti.

Co vše lze realizovat přes Smartemailing API (jednalo by se o opravdu dlouhý výpis, proto uvedu pouze ty nejvyužívanější a nejzajímavější)?

  • importovat kontakty
  • upravovat stav kontaktů v seznamech
  • vytvářet kampaně
  • odesílat kampaně
  • přistupovat ke statistikám
  • atd.

Jak vidíte, možností co lze dělat se SmartEmailing API je hodně a pokud se věnujete programování, může Vám velice ulehčit život a navíc otevírá mnoho možností pro automatizaci. API je ZDARMA!


Importovat můžete vlastní pole:

Customfield type

Allowed values: "text""textarea""bool""numeric""date""checkbox""radio""select"

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme