Cloudflare - jak nastavit DNS záznamy

Proč nastavovat DNS záznamy

Jistě jste si všimli, že před realizací rozesílky z nové odesílací adresy (resp. domény) vyžadujeme nastavení DNS záznamů. Nejedná se o formální požadavek, DNS záznamy mají přímý vliv na doručitelnost a mohou rozhodnout o tom, zda bude e-mail doručen nebo ne. Proto je jejich nastavení potřeba věnovat náležitou péči. Více o samotných DNS záznamech uvádíme zde.

Umístění domény 

DNS záznamy se nastavují v administraci domény. Je tedy potřeba se ujistit, kde tato administrace je. Nezřídka se totiž stává, že je doména někde zakoupena, ale administraci má jinde.

Pro .cz domény použijte prosím tento odkaz.

Pro cizí domény použijte prosím tento odkaz.

Zajímá nás jmenný server (name server), což je právě server, kde je umístěna administrace dané domény.

Zde je potřeba upozornit, že Cloudflare neumožňuje nastavení DNS záznamů ze strany klienta. Z tohoto důvodu nejsme schopni nastavit DNS záznamy ani my a proto prosím neobjednávejte naši službu nastavení DNS záznamů.

Je potřeba vždy oslovit podporu Cloudflare, která Vám DNS záznamy u domény nastaví. S čím Vám dokážeme pomoci je definice přesného tvaru nastavení DNS záznamů pro Vaši doménu. Veškeré potřebné informace naleznete na svém účtu (Můj účet - Nastavení rozesílky - DNS záznamy), pokud si však nejste jisti, kontaktujte nás na adrese podpora@smartemailing.cz a přesný tvar záznamů vám rádi pošleme.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme