Integrace pro FB Audience


1. V první řadě musíme mít vytvořený a nastavený business.facebook s hotovou verifikací uživatele a firmy.  Toto si prosím připravte sami, případně s nějakým specialistou na sociální sítě (Business Manager).


2. Následně na to je třeba přejít na stránku developers.facebook, která taktéž patří firmě META. 


3. Prvním krokem k vytvoření integrace je založení / přihlášení se do účtu v developers.facebook a to tak, že v pravém horním rohu zvolíte možnost “Log in”. Následně na to se otevře nové okno s ověřením identity skrze Facebook. 



4. Jakmile se do aplikace developers.facebook dostanete, vytvoříte si nové Add zeleným tlačítkem na pravé straně.


5. Po prokliknutí tlačítka se otevře okno, kde je zapotřebí projít požadovaným procesem - vybrat, co vás vystihuje nejvíce (např. firma), vyplnit jméno integrace, e-mailovou adresu a firemní účet, kterého se integrace bude týkat. Po vyplnění požadovaného zvolíte “create app” a potvrdíte svou volbu zadáním hesla do Facebooku.

6. Po úspěšném vytvoření App se pustíme do vygenerování App ID a App Secret, která jsou požadována pro správnou integraci, a to tak, že přejdete do settings na dashboardu a zvolíte možnost "Basic”.



7. Na této stránce naleznete své App ID a App Secret, které je třeba zapsat do aplikace SmatEmailing na stránku integrace - App secret zobrazíte tlačítkem “show” a zadáním hesla do Facebooku. Zároveň je zde třeba vyplnit pole “Privacy policy URL” a to stránkou se svého vlastního webu. Celou tuto změnu potvrdíte tlačítkem “save changes” v pravém spodním rohu. 



8. Další potřebný bod je Access Token a ten vygenerujete tak, že přejdete zpět na hlavní stranu a zvolíte Marketing API a následně vyberete možnost “Tools”




9. Na stránce tools zvolíte možnost “ads_management” a vaši volbu potvrdíte tlačítkem “get token” - vygenerovaný token je třeba si zkopírovat, jelikož nikde nebude uložený a přenést ho do SmartEmailing aplikace. 



10. Účet v developers.facebook přepnete do live mode



11. V poslední řadě již pouze v business.manager naleznete ID účtu pro reklamu a to zde: Nastavení firmy -> účty -> účty pro reklamu -> zvolit konkrétní účet pro reklamu - tuto nalezené ID zkopírujete do SmartEmailing aplikace. 




12. Pokud jsme ještě tak neudělali, tak všechny tyto informace nakopírujete do aplikace SE v sekci Můj účet - integrace -> aktivovat novou integraci a změníte “graph version” na požadovanou. Poslední aktuální verze je zatím v16.0.


Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme