Automatizace - doposílka

Kromě standardní rozesílky kampaně je také možné využít tzv. doposílku. Tedy kontaktům, které neotevřely, zkusit totožnou kampaň odeslat znovu. Můžete zkusit vyměnit předmět.


Častokrát vám právě tyto kontakty ještě zvýší tzv. open rate, tedy otevíratelnost o dalších 10-15% z těch, které neotevřely.


Máte 2 možnosti, jak scénář připravit - Můžete si celý scénář připravit hned nebo později.


1) POZDEJI

Zvolíte trigger Hned teď a dáte odeslat e-mail.

Obvykle se stává, že odešlete e-mail a následně si teprve chcete ověřit, kdo otevřel/neotevřel.

Rozhodnete se, že jste chtěli prověřit, zda kontakt otevřel daný e-mail, ale kontakty už opustily scénář. Můžete i později. Stačí připravit další scénář pod tento a zeptat se, kdo tento e-mail obdržel a kdo otevřel e-mail 1.

Další možností je, si ověřujete, zda kontakt klikl na odkaz. Těm kontaktům, které klikly, můžete dokonce poslat např. e-mail 2 pro ty, co klikly a e-mail 3, pro ty kontakty, které neklikly.


Dokonce můžete pokračovat a jiný e-mail poslat kontaktům, které otevřely a těm, které neotevřely, ten původní. Můžete si např. ověřit, zda mezitím kontakt není v seznamu Koupil, pak by scénář vypadal takto:

Pozor, je důležité vědět, že takto může scénář vypadat, pokud připravujete po nějaké době od odeslání 1. e-mailu. Pokud byste chtěli celý scénář připravit rovnou, je třeba vložit čekání.

Pokud máte vše v jednom celku, nemusíte se ptát, zda jste e-mail kontaktu odeslali.


1) IHNED

Zvolíte trigger Hned teď - Napojíte e-mail - vložíte čekání, podmínku zda otevřel odeslaný e-mail a znovu ten samý e-mail či jiný napojíte na negativní (červený výstup).


Odeslání e-mailu pouze s doposílkou:

Celý proces:

Podstatné je, že ve statistikách vidíte jednotlivé údaje zvlášť

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme