Light / dark mode e-mailové šablony

Některé z našich vzorových e-mailových šablon disponují tzv. light / dark modem. Kampaň se poté může zobrazovat buďto světle, nebo tmavě.
Pokud si vyberete některou z našich light /dark mode šablon, nelze si uživatelsky definovat kdy se bude zobrazovat tmavě, či světle. To záleží na tom, jak kdo má nastavené zařízení. Odesílatel tedy toto nemůže ovlivnit. Šablona poté ani nejde nastavit tak, aby se nezobrazovala tmavá, ale pouze světlá verze.

Jak uvádíme v úvodu, v poštovním klientovi se tedy kampaň příjemcům zobrazuje na základě jejich nastavení režimu zařízení (PC, tablet, mobil).
Jaký režim nyní používáte Vy, můžete nalézt v nastavení zařízení.
Např. u Windows = Nastavení - Přizpůsobení - Barvy.

Podobně je to u mobilních telefonů (máte-li nastavenou právě například změnu režimu dle denní doby).

Pokud máte nastavený tmavý režim ve svém zařízení a editujete "light / dark" šablonu, v editoru se sice kampaň tváří tak, že jde o tmavou verzi, nicméně editujete pouze tu světlou. Barvy textu, pozadí či tlačítek ideálně, prosíme, needitujte. 
Editace tmavé verze totiž zatím není možná. Může se stát, že editor vrátí Vaše úpravy raději zpět do původního stavu. Doporučujeme, abyste si vždy přepnuli zařízení do světlého režimu a editovali kampaň jako "světlou". S barvou odkazů to funguje stejně, jako s barvou textu. To znamená, vždy, když upravujete barvu odkazů či textu tlačítka, upravujete je reálně ve světlé verzi. V tmavé verzi se poté může barva odkazu lišit.

Ideálně vždy kampaň otestujte v ostré rozesílce (na testovací seznam kontaktů), ať máte jistotu, jak se bude kontaktům zobrazovat.
Vyzkoušejte také například různá zařízení.
Testujte prosím nejen v Gmail (tmavé verze může rozbíjet), ale také například v Seznam, nebo jiném poštovním klientovi.

Vzorové e-mailové šablony, které disponují light / dark modem jsou:

Široká 680px
Velikonoční
Life Style
Valentýn

Valentýn 1
Valentýn 2

Pokud nechcete mít v žádném případě tmavé pozadí, nebo potřebujete v e-mailu změnit barvy (například dle web. designu), je potřeba vybrat jinou vzorovou šablonu Smart Editoru, ideálně "základní prázdnou", kde dark mode není k dispozici.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme