06 - úvod do aplikace

Do aplikace SmartEmailing se přihlásíte na našem webu www.smartemailing.cz přes tlačítko "Přihlásit se":

Do tabulky zadejte své uživatelské jméno (= e-malová adresa) a heslo:

Následně se dostanete na nástěnku s počtem kontaktů, počtem odeslaných SMS (SMS nelze rozesílat ve zkušební verzi, chcete-li používat rozeslání SMS, je třeba si objednat placený tarif ) a počet dní do konce období.

Vpravo nahoře máte záložku  MŮJ ÚČET (vedle Vašeho jména), kde najdete informace o Vás. Další informace o Vás můžete ještě nalézt v hlavním menu  po levé straně v záložce MŮJ ÚČET. Po rozkliknutí Vašeho jména naleznete Vaše ID.

Po levé straně je MENU se záložkami:

KONTAKTY A SEZNAMY

Pod záložkou "Kontakty a seznamy" budete pracovat s Vašimi kontakty. V této kategorii naleznete seznamy, kontakty, detail každého kontaktu, segmenty (které však není třeba používat, protože používáte funci automatiace), vlastní pole (do kterých se zapisují poznámky o klientech), dále import kontaktů, fronta importů (neboli přehled Vámi importovaných kontaktů), export kontaktů z databáze, blacklist, účely zpracování (které je třeba nejprve zde vytvořit, než je budete přiřazovat ke kontaktům) a vyhledávání v double opt-in (pokud si budete chtít ověřit, zda určitá e-mailová adresa obdržela potvrzovací e-mail, pokud byste se náhodou dozvěděli, že double opt-in e-mail neobdržel).

AUTOMATIZACE

Automatizace je modernější rozhraní aplikace SmartEmailing, které v sobě slučuje všechny jeho funkce na jednom místě. Znamená to, že jednotlivé součásti aplikace, jako například Triggery nebo segmenty, již nejsou na různých místech, ale máte je k dispozici na jediné ploše. Z hlediska uživatele je tedy prostředí podstatně přehlednější i přívětivější a umožňuje poměrně snadnou tvorbu i mnohem složitějších automatizovaných rozesílek, než tomu bylo dosud.  

Více informací k automatizaci ZDE.

Další podzáložkou je webtracking, kde naleznete kód na měření, který je třeba nasadit na web.

KAMPANĚ

V záložce kampaně budete tvořit e-maily v editoru, různé typy e-mailů si můžete uložit jako šablony, dále sms, správce souborů, kam si budete ukládat obrázky a soubory v PDF, které chcete mít součástí e-mailu, feedy, které doporučuji používat, jakmile budete mít e-shop nebo články na webu, protože vám usnadní práci a také v této části naleznete sekci slevové kupony, kam do zásobníku zapíšete slevové kupóny pro klienty. Budete-li realizovat rozesílku přes funkci automatizace (což vřele doporučuji), nebudete potřebovat ani frontu rozesílek, ani A/B testování, protože vše najdete právě v automatizačním scénáři.

SMARTKAMPANĚ

SmartKampaně jsou automatizované e-maily v názaznosti na seznam. Nicméně v případě používání automatizace není třeba tuto sekci používat, protože vše zvládnete v krásném vizuálním prostředí automatizace.

WEBOVÉ FORMULÁŘE

K čemu slouží takový webový formulář? Webový formulář slouží k automatickému sběru kontaktů do vaší databáze. Je třeba ho nejprve vytvořit u nás v aplikaci a následně nasadit na web. 

STATISTIKY

Tyto statistiky budete používat pouze v případě, pokud nebudete používat automatizaci. Ale vy ji používat určitě budete a statistiky najdete v každém automatizačním scénáři.

MŮJ ÚČET

Touto částí doporučuji začít, protože si nastavujete nastavení aplikace - heslo, další uživatelé účtu, dění pod účtem, API klíče a intergrace s jinými aplikacemi, nastavení rozesílky - autorizace adresy, adresy pro odeslání a doručení, DNS záznamy kvůli doručení, patička e-mailu, odhlašovací stránka. 

PODPORA

V záložce podpora najdete nápovědu k aplikaci, videokurzy pro začátečníky, školení, která pořádáme a služby, které vám můžeme poskytnout, abyste zefektivnili váš e-mailing.

FAKTURY

V sekci faktury naleznete faktury, které jsme vám vystavili. 

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme