Akce "Webhook"

Akce "Webhook"

Jak posílat datové zprávy ze SmartEmailingu do vašeho CRM?

Webhook je pokročilá funkce. Jde o zpětné volání, které umožňuje odeslat z automatizace datovou zprávu na jakoukoli URL - můžete tak zavolat například vaše CRM, skladový systém nebo systém pro správu podpory zákazníkům.

Uveďme si to na příkladu - dejme tomu, že chcete notifikovat vaše obchodní oddělení o každém nedokončeném leadu. Vašim potenciálním zákazníkům odesíláte e-maily a následně po několika dnech vyhodnocujete, zda tyto kontakty otevřely e-mail a provedly konverzi. Pokud e-mail otevřely, ale k dokončení konverze nedošlo, můžete webhookem poslat datovou zprávu o tomto kontaktu do vašeho call centra. To pak zákazníkovi může zavolat a zahřátý lead dokončit. 

Šíře využití odpovídá možnostem vašeho přijímacího systému. Webhook může obsahovat veškerá dostupná pole kontaktu včetně e-mailu, telefonního čísla, jména, atd - zkrátka veškerá data, která ve SmartEmailingu uchováváte. 


A teď něco pro datově zdatné uživatele:

HTTP notifikaci na zadanou URL adresu lze posílat pro každý procházející kontakt metodami GET nebo POST. URL adresa i tělo požadavku jsou plně přizpůsobitelné pomocí šablonových skriptů i zmíněných dynamických polí. K požadavku můžete připojit vlastní Content-Type a libovolné další hlavičky. Můžete přidat i HTTP Basic autentizaci.


Tak ať vám to krásně webhookuje!

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme