Akce "Odeslat e-mail"

Akce "Odeslat e-mail"

Tento uzel na každý kontakt, který jím prochází, odešle e-mail.

V prvním kroku nastavení uzlu si volíte e-mail k odeslání. Orientovat se můžete podle jeho ID, názvu i předmětu, můžete samozřejmě podle klíčových slov i vyhledávat.

Ve druhém kroku si volíte údaje o odesílateli, jako Jméno odesílatele, e-mailová adresa odesílatele a e-mailová adresa pro odpovědi. 

Ve třetím kroku pracujete s možností vypnout sledování statistik a s UTM parametry. Nastavit si můžete libovolné množství parametrů.

Náš tip: pro stavbu UTM parametrů používejte např. Campaign URL builder.

Ve čtvrtém kroku, v pokročilých možnostech, volíte vlastní odhlašovací stránky a můžete do e-mailu přidat vlastní hlavičky.

Máte také možnost v tomto kroku využít funkci POSÍLAT JEN NA KONTROLNÍ ADRESU. Takto si jednoduše otestujete například scénář pro opuštěný košík, kdy se ve fázi testování již sestavený e-mail s konkrétním zbožím neodešle na adresu zákazníka, ale na vaši testovací. Máte tak možnost obsah i finální vzhled doladit a upravit na skutečné podobě e-mailu. Po vypnutí funkce začnou e-maily odcházet již na konkrétní adresy. 

Náš tip: nepoužívejte pro testování hromadné rozesílky na větší množství kontaktů. Vaše testovací schránka by tak obdržela každý jeden e-mail pro každý jeden kontakt splňující podmínku odeslání.

Nezapomeňte si uzel v pátém kroku pojmenovat tak, aby Vám bylo na první pohled jasné, k čemu v daném scénáři slouží.

Scénář poté může vypadat takto:

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme