Akce "Nastavit pole"

Akce "Nastavit pole"

Jak  změnit informace u kontaktu automaticky, třeba na základě události nebo aktivity? 

To uděláme pomocí uzlu akce - "Nastavit pole". Můžete s ním vytvořit či změnit, nebo rovnou smazat hodnotu pole u kontaktu, který daným uzlem projde. Node jednoduše přetáhneme z levého menu na plochu scénáře. Dvojklikem na uzel nebo kliknutím na klíč se nám otevře možnost editace uzlu. V nastavení vybereme konkrétní pole, kterého se má akce týkat. Vybírat můžeme ze všech vytvořených polí u kontaktu (tedy vlastních i systémových).

Pozor, vlastní pole, se kterým chcete pracovat, musí existovat. Pokud ho nemáme, na konci videa si ukážeme, kde se ve SmartEmailingu vytváří.

Pro ukázku se podívejte např. do pole Poznámky. Pokud zvolíme: Vytvořit nebo upravit, můžeme zadat hodnotu pro úpravu vlastního pole. Pokud zvolíme Smazat hodnotu pole, po průchodu uzlem bude hodnota pole smazána. V záložce Název uzlu si můžete uzel pojmenovat. Nastavení uložíme klikem na tlačítko Uložit. 

Aby uzel fungoval, musí být v automatizaci, ostatně jako každý uzel typu akce, napojený k dalším uzlům. Tedy za spouštěč nebo za spouštěč a podmínku. 

Nyní automatizaci opustíme a ukážeme si, kde můžete vytvořit nové vlastní pole. Přejděte do hlavního menu vašeho účtu. V sekci Kontakty a seznamy / Vlastní pole a zde si jej vytvořte.

Tak ať vám to ta pole pěkně mění! Zrovna tak, jak se vám hodí nejlíp.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme