Akce "Odeslat SMS"

Upozornění - SMS zprávy nelze odesílat ve zkušební verzi SmartEmailingu. Pro zpřístupnění služby je potřeba mít nastaven placený tarif.

Akce "Odeslat SMS"

Tento uzel na každý kontakt, který jím prochází, odešle SMS.

V prvním kroku nastavení uzlu si volíte SMS k odeslání. Orientovat se můžete podle ID nebo jejího názvu, v roletce SMS můžete podle klíčových slov i vyhledávat. Kliknutím na šedé tlačítko  “vytvořit nebo zkopírovat SMS” můžete zprávu rovnou vytvořit. Do SMS lze vložit libovolná pole kontaktu a šablonové skripty. Skripty v SMS mohou využít všechna data, která kontakt nasbíral při průchodu scénářem, například položky v košíku nebo data z XML feedů. 

K odeslání SMS můžete využít svou vlastní identitu. Obecně SMS posíláme ze čtyřmístného telefonního čísla. V automatizaci máte možnost SMS zprávy odesílat svým unikátním názvem odesílatele. Použít lze vaše jméno, název společnosti, nebo e-shopu. Maximální délka názvu odesílatele je 11 znaků včetně mezer a v názvu nelze použít diakritiku. V případě zájmu o tuto funkcionalitu najdete podrobné informace v sekci můj účet / tarif a faktury / SMS kredit, tlačítko “jméno odesilatele SMS”.

Nezapomeňte si uzel v druhém kroku pojmenovat tak, aby Vám bylo na první pohled jasné, co v daném scénáři zasílá.

SMS nejsou součástí vašeho tarifu.

Ceník:

Česká republika 0,96 Kč bez DPH za SMS

Slovensko 1,13 Kč bez DPH za SMS

Polsko 0,73 Kč Kč bez DPH za SMS

Svět 1,66 Kč bez DPH za SMS

Virtuální operátoři (ufon, virtual) 1,995 Kč bez DPH za SMS

Viber (ufon, virtual) 0,77Kč bez DPH za SMS


Jak pomocí automatizace odešleme SMS kampaň? 

Použijeme k tomu uzel "Odeslat SMS". Uzel přetáhneme z levého menu na plochu a pomocí dvojkliku nebo prostřednictvím ikonky klíče přejdeme k jeho nastavení. V prvním kroku nastavení uzlu si volíme SMS k odeslání. Orientovat se můžete podle jejího ID či názvu. To vše můžeme podle klíčových slov i rychle vyhledat. V prostředí nastavení uzlu, aniž bychom z něj museli odcházet, si můžeme novou SMS vytvořit za pár sekund, vybranou zkopírovat či upravit. K odeslání SMS můžete využít svou vlastní identitu, tedy odesílat SMS zprávy svým vlastním unikátním názvem odesílatele. 

Nezapomeňte si opět uzel v druhém kroku pojmenovat tak, aby Vám bylo na první pohled jasné, k čemu v daném scénáři slouží. Aby byl scénář funkční, je potřeba tento node vždy napojit za Trigger a pokud chcete SMS odeslat na konkrétní seznam, za Trigger napojíte operátor podmínku.

Nezapomeňte si před samotným spuštěním scénáře spustit test, který vám ukáže počet kontaktů, na které bude (zelený výstup) či nebude (červený výstup) e-mail odeslán.

SMS ID Sender

Nyní si ještě řekneme o službě SMS identita (SMS ID Sender), která je dostupná pouze v Automatizaci a to dokonce v její standardní verzi. Jedná se o unikátní doplňkovou službu, kdy při rozesílce koncový příjemce uvidí i jméno odesílatele.

Klasicky odeslaná SMS je označená kódem nebo obecným pojmenováním Info SMS, které Vašim klientům pravděpodobně nic bližšího nenapoví. Nyní máte možnost nahradit nicneříkající označení SMS zprávy unikátním názvem odesílatele. Použít můžete Vaše jméno, název společnosti, nebo název e-shopu. Maximální délka názvu odesílatele je 11 znaků včetně mezer a v názvu nelze použít diakritiku.

Více informací o této službě, její cenu a objednávku můžete nalézt na tomto odkazu.

Tak ať Vám to dobře esemeskuje!

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme