Trigger "Opakovat"

Trigger "Opakovat"

Trigger "Opakovat" použijete tehdy, pokud chcete nechat kontakty do automatizačního scénáře vstoupit opakovaně. Použitím tohoto Triggeru vstupují do scénáře všechny aktivní kontakty v databázi. Výběr nezahrnuje kontakty neaktivní (vrácené kontakty a kontakty na blacklistu). 

Tento Trigger se tedy spustí opakovaně. V jeho nastavení nastavujete spouštění v minutách, hodinách, týdnech, měsících, letech. Čas nelze nastavit na kratší interval než 15 minut. Po dosažení dne a hodiny, či dovršení nastaveného cyklu (např. týden, měsíc...) do něj vstoupí všechny kontakty, se kterými se následně dále dle podmínek pracuje. Spuštění Triggeru "Opakovat"  můžete odložit. 

Trigger vždy respektuje časové hledisko. Pokud jej např. na měsíc vypnete a následně spustíte, neodešle se 30x, ale pouze jednou. V případě, že bude nastaven na 10 hodin, a vy jej aktivujete v 9 hodin, spustí se opět v plánovaný čas. Pokud jej aktivujete až v 11 hodin (tedy po plánovaném čase), spustí se den následující.

Tento Trigger se hodí pro scénáře jako jsou narozeniny, svátky, různá výročí, nebo pokud si potřebujete pravidelně kontrolovat některý seznam.

Přání k výročí

Pokud potřebujete rozesílat přání k svátku, stačí nastavit opakování každý den a v dalším kroku si nastavit podmínku, že kontakt právě tento den slaví výročí. Trigger tedy bude každý den kontrolovat, zda se v databázi nachází kontakty, které danou podmínku splňují. Tento Trigger můžete ukončit tak, že zastavíte celý scénář ručně, nebo pomocí nastavení “Ukončit v plánovaný čas”. 

Trigger "Opakovat" umožňuje nastavit navíc i termín, kdy se má opakování Triggeru zastavit. Tento Trigger můžete ukončit pomocí nastavení “Ukončit v plánovaný čas”. Další možností je, že zastavíte celý scénář ručně.


Jak to udělat, aby kontakty vstoupily do scénáře v čase, který si sami zvolíte, a pak se scénář sám automaticky v pravidelných intervalech znovu spouštěl a opakoval ve vámi zvolené frekvenci ?

Trigger “Opakovat” plní funkci spouštěče a při jeho použití vstupují do scénáře všechny kontakty z databáze ve vámi vybraný čas. Na rozdíl od Triggeru "Hned teď" nebo “V plánovaný čas” zde však nejde o pouhé jednorázové spuštění. Trigger "Opakovat" se postará o to, aby se ve zvoleném datu a čase scénář poprvé spustil a pak se pravidelně automatizovaně opakoval ve vámi zvolené frekvenci.

Pokud tedy chcete spustit akci opakovat, využijete tento uzel tak, že jej přetáhnete z levého menu na plochu editoru. Pomocí dvojkliku na uzel nebo prostřednictvím ikonky klíče přejdete k editaci. Navolíte si konkrétní den a čas.

Pozor, pokud bude kombinace času a data odpovídat minulosti, Trigger se spustí ihned.

Následně si zvolíte frekvenci opakování: vyberete si číslicí vyjádřenou hodnotu a poté interval definovaný v řádu minut, hodin, dní, týdnů, měsíců či let. Poté opakování scénáře můžete rovnou ukončit v plánovaný čas a nemusíte tak myslet na případné zastavení scénáře v budoucnosti, pokud datum ukončení už dopředu znáte.

V nastavení Triggeru si můžete upravit jeho název. Ten slouží jen pro vaši lepší orientaci v editoru, vaše kontakty jej nikde neuvidí. Nyní můžeme nastavení uložit. Jakmile nastane plánovaný den a hodina, vstoupí do uzlu všechny kontakty z databáze a jsou připraveny k další akci. Vrácené kontakty a kontakty na blacklistu do scénáře nevstupují. Jakmile nastane v souladu se zvolenou frekvencí další termín zopakování, scénář se znovu sám automatizovaně spustí, a to se bude opakovat pravidelně automaticky ve zvolené frekvenci až do zastavení scénáře či vámi zvoleného data ukončení opakování. 

Tento trigger sám o sobě pouze připraví všechny aktivní kontakty k dalšímu opakovanému použití. Pro funkční automatizaci je potřeba připojit další podmínkový uzel nebo uzly, díky kterým vyfiltrujete kontakty, na které chcete rozesílku (nebo jinou akci) realizovat. Má-li se scénář spustit nad všemi kontakty v databázi, připojíme rovnou uzel akce.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme