Vytvoření a používání Facebook feedu

Používání Facebook feedu vám pomůže přidat do e-mailových kampaní příspěvky z vaší Facebookové stránky. Facebook feed je datový soubor, který zahrnuje vaše Facebook příspěvky - spolu s obrázkem i textem. Do svého účtu si tento feed přidáte pomocí nastavení v aplikaci Facebook a dále nastavením feedu ve SmartEmailingu. Feed si pak vložíte do své e-mailové kampaně.

Vytvoření Facebook tokenu

Abyste si mohli vygenerovat Facebook feed vaší stránky, potřebujete znát své Facebook App ID. Pokud aplikaci vytvořenou nemáte, vytvoříte si ji skrze stránku https://developers.facebook.com/apps/

V prvním kroku na stránce klikněte na Vytvořit aplikaci (Create App) viz obrázek č. 1.

Ve druhém kroku si zvolíte účel aplikace. Zaškrtněte hned první možnost Manage Business Integrations a pokračujte tlačítkem Continue viz obrázek č.2.

Ve třetím kroku si zvolíte název aplikace (Add Display Name), vložíte váš kontaktní e-mail (App Contact Email) a vyberete účel aplikace - Yourself or your own business. Dále vyberete váš Business Manager účet a stiskem vytvoříte aplikaci (Create App) viz obrázek č. 3 a 4.

Hotovo! Aplikaci máte vytvořenou. Nyní se pustíme do získání podstatných údajů - App ID, App Secret a App Token. App ID vidíte hned na úvodní stránce, na kterou se dostanete také kliknutím na Dashboard v levém panelu,viz obrázek č. 5.

Do své aplikace nyní přidejte produkt Marketing API. Produkt najdete na hlavní stránce, stačí myší sjet níže. Klikněte na nastavení produktu (Set Up) viz obrázek č. 6.

Jakmile jste v produktu Marketing API, přejděte do nástrojů (Tools) v levém panelu. Pro získání tokenu zaškrtněte možnost ads_management a stiskněte Get Token viz obrázek č. 7.

Vygenerovaný kód si uložte, viz obrázek č.8.

Poslední údaj, který potřebujete, je App Secret. Zobrazíte si ho v levém panelu pod položkou Nastavení (Settings), přejdete na možnost Basic a vpravo uvidíte skrytý App Token. Pro zobrazení kódu stiskněte Show viz obrázek č. 9.

Údaj si opět uložte na později. 

Vytváření XML feedu

Nyní přejdeme do aplikace SmartEmailing. Prvním předpokladem pro používání feedu v kampani je jeho vložení do Vašeho účtu ve SmartEmailingu. V záložce Kampaně > Feedy najdete možnost jeho přidání viz. obrázek č. 10.

Můžete si jich vytvořit libovolný počet, proto je dobré si jednotlivé feedy dobře popsat, abyste se v nich správně orientovali při tvorbě produktové kampaně. Jelikož můžete vytvářet více druhů feedů (např. Heureka a Zboží), doplňte do názvu zdroj, abyste na první pohled věděli, o který se jedná (FB nebo Facebook) a zvolte také typ feedu - v tomto případě Facebook feed viz obr. č. 11. 

Nyní přichází čas na vyplnění údajů, které jste získali ve své Facebook aplikaci. Postupně vyplňte App ID, App secret, Access Token. Vyplnit musíte také Page ID, což je název vaší Facebook stránky:

Pro pravidelnou aktualizaci feedu zaškrtněte možnost Ano a feed uložte. Viz obrázek č. 12.

Na úvodní stránce Kampaně > Feedy feedy můžete jednotlivé feedy editovat, aktualizovat či úplně smazat viz. obrázek č.13.

Práce ve Smart editoru s Facebook feedem

Feed vkládáte do textového pole. Feedy se dají používat výhradně ve Smart editoru. U HTML editoru tato volba není k dispozici. Do textového pole vložíte následující kód, který se zobrazí, jak vidíte na obrázku č. 14.

{% for article in data.articles({ 'feed_id=': '11eb64a50189df94aa03ac1f6bc403ad' }, { 'published_at': 'desc' }, 1) %}

 <table>

   <tr>

     <td><img src="{{article.image_link}}" height="128px" width="128px" /></td>

     <td>{{article.description}}</td>

   </tr>

 </table>

{% endfor %}

Zbývají poslední dva kroky. V kódu si musíte upravit ID feedu. To naleznete po levé straně vedle názvu feedu, viz obrázek č. 15.ID feedu si překopírujete a upravíte v kódu.

{% for article in data.articles({ 'feed_id=': ' 11eb64a50189df94aa03ac1f6bc403ad' }, { 'published_at': 'desc' }, 1) %}

 <table>

   <tr>

     <td><img src="{{article.image_link}}" height="128px" width="128px" /></td>

     <td>{{article.description}}</td>

   </tr>

 </table>

{% endfor %}

V posledním bodě si zvolíte počet příspěvků, které se ve vaší e-mailové kampani má zobrazit. Tuto možnost volíte také v kódu, konkrétně zde: 

{% for article in data.articles({ 'feed_id=': '11eb64a50189df94aa03ac1f6bc403ad' }, { 'published_at': 'desc' }, 1) %}

 <table>

   <tr>

     <td><img src="{{article.image_link}}" height="128px" width="128px" /></td>

     <td>{{article.description}}</td>

   </tr>

 </table>

{% endfor %}

Ve vaší e-mailové kampaní můžete vyobrazit až 25 příspěvků. 

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme