Mioweb - jak nastavit DNS záznamy

Pokud ke svému webu využíváte ještě další externí aplikace, typicky např. pro sběr e-mailů a komunikaci s klienty, pak pravděpodobně tyto aplikace po vás budou vyžadovat přidání jejich vlastního DNS záznamu do nastavení vaší domény. V této nápovědě si ukážeme, jak na to.

POZOR!

Tento postup lze využít pouze v případě, že jste si doménu zaregistrovali přes Mioweb a je tedy v našem správcovském účtu. Pokud jste si doménu registrovali jinde, je potřeba se obrátit na podporu registrátora vaší domény, nebo si nastavení provést svépomocí v administraci domény.

Krok 1

Přihlaste se do vašeho účtu na adrese mujucet.mioweb.cz a na záložce "Moje weby" vyhledejte web, u kterého si přejete přidat nový DNS záznam. Následně klikněte na tlačítko "Správa webu". V detailu webu poté klikněte na "Změnit DNS".

Krok 2

Nyní před sebou vidíte tabulku DNS záznamů. V horní části jsou Systémové DNS záznamy, které za vás nastavuje Mioweb a nelze je uživatelsky měnit. Pod nimi jsou Uživatelské záznamy, tj. vaše záznamy, které můžete libovolně upravovat a doplňovat dle vlastních potřeb.

Uživatelské záznamy nemají vliv na správné fungování webu, ale ovlivňují fungování e-mailových schránek (MX záznamy) a aplikací třetích stran.

Z praxe si můžeme říci, že v drtivé většině případů jsou DNS záznamy již nastavené a jediný záznam, který je třeba upravit, je DMARC, který vám pravděpodobně v aplikaci SmartEmailing svítí oranžově. 

V takovém případě je důvodem, že na místě "hodnota" je pouze zkrácený tvar v=DMARC1;p=none

ale všimněte si si, že tvar ve SmartEmailingu ještě pokračuje https://app.smartemailing.cz/userinfo/dkim/

Zkopírujte tedy buňku na řádku DMARC - sloupec Hodnota ze SmartEmailingu a vkopírujte ji sem do Miowebu (přes tlačítko editovat na konci řádku DMARC), místo tvaru v=DMARC1;p=none. Na řádku v Miowebu se po uložení objeví hodiny a jakmile se DNS záznam DMARC propíše, v aplikaci SmartEmailing zezelená.

Pokud byste tyto DNS záznamy neviděli, pokračujte návodem níže "Vytvořit".

Nyní klikněte ve spodní části stránky na tlačítko  "+ Vytvořit DNS záznam".

Krok 3

Do tabulky, která se vám zobrazila, zadejte požadované hodnoty a potvrďte modrým tlačítkem "Potvrdit"

Tímto je hotovo a zbývá už jen počkat, až registrátor domén propíše nové hodnoty do internetu.

Info

Změna nebo přidání nového DNS záznamu se projeví zpravidla do 24 hodin. Obvykle se tak ale stane do hodiny od zadání vašeho požadavku na změnu. 

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme