Jak odeslat náhled kampaně?

Pokud máte hotovou kampaň a chcete se ujistit, že je vše v pořádku, jsou zde pro vás dvě možnosti, jak vše ověřit.

  1. poslat si tzv. náhled kampaně
  2. poslat si hotovou e-mailovou kampaň na své vlastní e-mailové adresy, které máte např. u Gmailu, Seznamu, Centrumu apod.

1. Náhled kampaně

Náhled kampaně funguje pouze jako přibližný náhled toho, jak bude e-mail vypadat ve schránkách vašich klientů. Odeslat náhled lze ve všech editacích kampaní, či tvorby šablony a to vždy na konci nastavení. V náhledu nefungují vlastní pole, odhlašovací odkazy, online verze, přílohy!

Při rozesílce náhledu lze zadat více adres pro zaslání náhledu. Vkládejte jednu emailovou adresu na řádek.

2. Ostrá rozesílka

Pokud chcete opravdu zjistit a otestovat důkladně všechny funkce mailingu, doporučujeme si zaslat testovně ostrou kampaň.

Jak na to

  • vytvořte si testovací seznam kontaktů
  • přidejte do něj pouze svou emailovou adresu (či víc, pokud chcete otestovat zobrazení mailingu na vícero mail klientech například seznam, gmail, centrum apod.)
  • přejděte do kampaní a danou kampaň, kterou testujete, odešlete právě na tento seznam
  • otevřete svou emailovou schránku a vyčkejte příchodu e-mailu
  • můžete otestovat kompletně celý mailing, to jak vypadá a jak se chová, bude identické i pro koncové uživatele

Provést ostrou rozesílku na testovací seznam trvá o trochu déle, než si jednoduše zaslat náhled z editoru kampaně, ale přínos ostré rozesílky je nesporně větší - odhalíte chyby v odkazech, vložených souborech a obrázcích.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme