Jak vložit do kampaně odpočet

Odpočet, pakliže je používán s mírou, může být silným nástrojem marketingu. Pokud potřebujete své zákazníky motivovat k akci, například při časově omezené nabídce, jistě oceníte efektivitu, kterou přináší.

Kde odpočet získat?
V první řadě je potřeba vygenerovat kód odpočtu, který do kampaně vložíte. Na internetu je v dnešní době široká nabídka, spousta těchto nástrojů je k dispozici zcela zdarma – například Countdownmail nebo i námi zvolený Sendtric.

Jak vygenerovat kód odpočtu?
Na příkladu uvedeného nástroje Sendtric si ukážeme způsob získání potřebného kódu, ale postup je u všech podobných on-line nástrojů vesměs totožný a velice intuitivní.

Vlastní nastavení odpočtu se provádí v levém sloupci:
1) Time Zone = nastavíte časovou zónu.
2) When does your timer end? = nastavíte délku odpočtu (maximálně 30 dní). Datum nastavte v kalendáři, pro nastavení času pak klikněte na tlačítko dole. Při nastavování času nezapomeňte, že AM = dopoledne (8 AM je 8:00) a PM = po poledni (8 PM je 20:00). 
3) Language = jazyk , ve kterém chcete odečet mít.

Pod nastavením odpočtu lze ještě změnit nastavení barev odpočtu, aby vyhovoval koncepci kampaně. Po kliknutí na tlačítko " GENERATE" se vytvoří odečet přesně dle nastavených parametrů, včetně kódu k umístění v naší kampani.

Kterou část kódu použít?
Pokud jste vše provedli správně, objeví se v pravé části náhled odpočtu a pod ním vygenerovaný kód

Jsou dvě možnosti, jak tento kód použít:
1) HTML Editor - použijte celý kód.
2) Smart Editor - zkopírujte jen část kódu se zdrojem (URL) počítadla. Najdete ji za značkou "img src" mezi uvozovkami. Zkopírujte celou URL adresu bez uvozovek (jak je označeno na obrázku.

Jak kód vložit do kampaně?
Posledním krokem je vložení získaného kódu do kampaně.

Postup:
1) Vložte do své kampaně prvek obrázek - například "Malý obrázek 300". Výběr prvků naleznete v nabídce na pravé straně.
2) Klikněte na obrázek a, opět v nabídce na pravé straně, klikněte na tlačítko "Změnit obrázek" (v horní části nabídky).
3) Ve Správci souborů vyberte záložku "Zadat adresu URL".
4) Vložte do příslušné kolonky kód a klikněte na tlačítko "Použít".

Pokud vše proběhlo správně, uvidíte nyní odpočet ve své kampani.

V případě, že odpočet nevidíte, opakujte postup. Tedy zkopírujte znovu již vygenerovaný kód a vložte jej ještě jednou do kampaně. Nezapomeňte vše potvrdit.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme