Správce souborů

Správce souborů slouží zejména k uchovávání obrázků, které používáte ve svých kampaních nebo jako uložiště souborů pro přílohy. Ke Správci souborů se dostanete skrze nabídku  Kampaně > Správce souborů.

Tímto se dostanete do okna Správce, který je uspořádán jako většina běžných souborových "organizérů". Nahoře se nachází lišta nástrojů, kde se ikonky zviditelňují podle aktuální použitelnosti (pokud označíte v hlavním souborovém prostoru nějakou položku, aktualizuje se v liště i nabídka tlačítek k použití). Vlevo se pro přehlednost zobrazuje stromové uspořádání přednastavených složek. U této struktury je jedno, kam soubory nahrajete. Je tedy na vás, kam soubory budete nahrávat nebo zda si vytvoříte vlastní složky.

Vpravo od ní se nachází obsahové pole se soubory, které ukazuje soubory uvnitř složky označené ve struktuře vlevo. Pokud v hlavním prostoru preferujete seznamové zobrazení, zaklikněte ve správcovské liště nástrojů úplně vpravo ikonu Seznam. Většinu funkčností ikon zde nemusíme probírat, jelikož jde o běžné úkony, které lze často vyvolat buď dvojklikem myši nebo vyvoláním nabídky pravým klikem myši na konkrétní soubor/složku.

Například nejpoužívanější tlačítko Nahrát je zobrazené jako malá disketa se zeleným plusem. Tuto funkci využijete právě při nahrávání souborů.

Nejprve si v levé části zvolte složku, do které chcete nahrávat nový soubor a použijte toto tlačítko. V následném okně vyberte z vašeho počítače potřebný soubor a potvrďte tlačítkem Otevřít. V závislosti na velikosti souboru se zobrazí animace nahrávání a poté máte hotovo.

Doporučujeme mít názvy souborů a vámi vytvořených složek tak, aby neobsahovaly diakritiku a mezery mezi slovy.Jakmile máte soubory nahrány, můžete se na ně odkazovat z vašich kampaní skrze nastavení v odkazech, vlastnostech obrázků nebo v rámci připojení přílohy.

NEJDE VÁM SOUBOR NAHRÁT?

Nahrát vám půjdou soubory .pdf, .jpg a .png. Žádné další soubory z důvodu bezpečnosti souboru do Správce souborů nenahrajete (nelze nahrát auditohrávka, Word, Excel ani Zip). Maximální velikost jednoho souboru je 30 MB, maximální rozlišení obrázku k nahrání je 1600 x 1600 px. Pro nahrání větších souborů je potřeba využít jiné externí úložiště.

JE SOUBOR V PDF MOC VELKÝ A NEJDE NAHRÁT?

Objevila se vám při nahrávání hláška, že je PDF soubor moc velký a nejde nahrát?

UPOZORNĚNÍ

Mějte na paměti, že smazáním jakéhokoliv souboru (obrázek, pdf, word apod.) nebo jeho přesunutím v rámci Správce souboru zaniká nebo se mění jeho stávající URL adresa. Díky tomu se u e-mailů přestanou zobrazovat obrázky nebo soubory, které se nebudou moci již stáhnout.

Pomohla Vám tato odpověď? Děkujeme! Chcete-li cokoliv dodat, napište nám prosím na podpora@smartemailing.cz. Děkujeme! Zaznamenali jsme potíže s odesláním. Zkuste to prosím znovu. Děkujeme